Social

Jandarmii și polițiștii locali vor supraveghea bisericile de Bobotează

În perioada 06 – 07 ianuarie 2014, cu ocazia sărbătorilor de „Bobotează” şi „Sf. Ioan Botezătorul”, jandarmii și polițiștii locali clujeni se vor afla în zona lăcaşurilor de cult pentru descurajarea persoanelor care încearcă să tulbure ordinea şi liniştea publică.

Jandarmii vor fi prezenţi în zona a patru lăcaşuri de cult din municipiul Cluj-Napoca: Catedrala Mitropolitană Ortodoxă, biserica de pe strada Primăverii din cartierul Mănăştur, biserica Sf. Ioan Botezătorul din cartierul Mărăşti, biserica Sf. Toma de pe strada Dorobanţilor precum şi la mănăstirea Floreşti-Tăuţi.

Jandarmii se vor afla cu precădere în zonele şi arterele intens circulate, urmărind identificarea şi monitorizarea persoanelor cu un comportament deviant (cerşetori, hoţi din buzunare etc.) care sunt prezenţe obişnuite în locurile unde se concentrează un public numeros, precum şi monitorizarea şi descurajarea grupurilor de persoane care tulbură ordinea şi liniştea publică.


De asemenea, 43 poliţişti locali asigură măsuri de ordine şi linişte publică şi fluidizarea traficului rutier în zona lăcaşelor de cult, cu ocazia manifestărilor religioase prilejuite de sărbătorirea Botezului Domnului Iisus Hristos (Boboteaza) şi a Sfântului Ioan Botezătorul.

Politiştii locali au în vedere pe parcusul zilelor de astăzi şi mâine (6 şi 7 ianuarie 2015) protecţia participanţilor, sprijinirea personalului lăcaşelor de cult în îndrumarea cetăţenilor către zona de împărţire a apei sfinţite, prevenirea şi combaterea oricăror fapte care aduc atingere legilor şi normelor de convieţuire socială, precum şi depistarea, identificarea şi dispunerea măsurilor legale împotriva celor care comit fapte antisociale.

abonare newsletter