Social

Bătaie cu bulgări, derdeluș și oameni de zăpadă în ultima zi de vacanță

Ultima zi de vacanță a fost pentru unii clujeni prilejul perfect de a scăpa într-un mod plăcut de greutatea în plus acumulată în urma sărbătorilor de iarnă. Duminică, în Parcul Central a fost organizată o „bulgăreală” pe cinste, numai bună pentru a te înviora înainte de începutul de săptămână.

Câteva zeci de clujeni au ales să-ți petreacă o parte din ziua de duminică ieșind la „bulgăreală” în parc. Evenimentul creat pe Facebook a adunat participanți din diverse grupuri de vârstă, de la copii de-o șchioapă la părinți, cu toții veniți cu poftă de joacă. Timp de câteva ore, oricine a putut lua parte la „marea bulgăreală”.  Cine nu a luat parte la eveniment, a putut la fel de bine să se bucure de pârtiile de ghețuș formate pe lac, ori s-a îndeletnicit cu construirea oamenilor de zăpadă, care au împânzit, care mai de care mai inediți, Parcul Central în acest weekend.

Deși vorbim despre o bătaie cu bulgări, trebuie spus că organizatorii s-au asigurat pentru a nu exista  incidente. Astfel, participanții au fost împărțiți în echipe adverse, totul desfășurându-se sub forma unui joc clasic în care fiecare echipă are ca obiectiv capturarea steagului advers.


De organizarea evenimentului s-a ocupat Daniela Maier, coordonatoarea proiectului Scena Urbană :

„E al doilea an în care punem la cale malea bulgăreală.  Am avut succes, așa că am spus să facem din asta un fel de regulă: să ne întâlnim în acest mod la final de vacanța.  Intenția este să ne reîntâlnim în oraș într-un mod amuzant și ne bucurăm din nou de un spațiu, care, în fond ne aparține tuturor”, a declarat Daniela Maier. 

Ultimele Stiri
abonare newsletter