Social

Proiect unic: tabără de sărbători pentru copiii dependenți de dializă

Timp de șapte zile, 45 de copii si tineri cu insuficiență renală cronică proveniți din 12 centre de dializă din toată țara, îngrijiți de Asociația pentru Solidaritate si Empatie ”Claudia Safta” din Cluj vor uita pentru o clipă de boala cronică care îi macină, în tabăra „Speranța dăruiește viața”.

Cei 45 de copii și tineri vor avea parte de multe surprize în cadrul taberei. În intervalul 28 decembrie – 4 ianuarie, vor lua masa la restaurantul Hotelului Univers T. În aceeași locație vor petrece noaptea de Revelion.

Pe toată perioada taberei copiii și tinerii bolnavi vor fi antrenați în activități de recreere adaptate  afecțiunilor de care suferă. Asociația pentru Solidaritate și Empatie „Speranța” din București le-a făcut cadou tuturor copiilor tablete care să-i ajute să-și petreacă cât mai creativ și relaxant timpul în  lungile și chinuitoarele ore pe aparatul de dializă de care nu se pot despărți nici măcar în vacanță.


Tinerii suferinzi vor participa la serate speciale cu un program variat din care nu vor lipsi jocurile tip karaoke, demonstrațiile de Zumba, vizionarea filmului „Annie” sau întâlniri pe teme culturale cu scriitoarea Hanna Bota. În fiecare zi, vor fi organizate și ateliere de pictură.

Unul dintre cele mai importante momente ale taberei se va consuma în data de 3 ianuarie 2015, atunci când cu sprijinul primarului din Turda, Tudor Ștefănie grupul de 45 de copii vor vizita Salina Turda.


Noaptea de Revelion va fi magică pentru acești copii, la granița dintre ani Asociația Kiwanis din Cluj le va organiza copiilor un foc de artificii dar și un moment cu încărcătură emoțională special, lansarea unor lampioane speciale în memoria celor patru tineri care au făcut parte din acest grup și care s-au stins în acest an: Daniela Liteanu, Miciu Gabriela, Viorel Bora și Delia Grădinaru.

Cei mai nevoiași dintre copii care sunt în tabără vor beneficia de cadouri consistente   provenite din campanile umanitare organizate cu ocazia Zumbathonului Caritabil din luna noiembrie, a Asociației Derzelas, dar și din partea  omului de afaceri, Arpad Paszkany.


Tratamentul de care depinde supraviețuirea acestor tineri va fi asigurat pe perioada taberei de Clinica de Hemodializă Fresenius-Nefromed  Cluj-Napoca acolo unde, la interval de 2 zile tinerii cu boală cronică de rinichi se vor deplasa cu mijloace de transport speciale pentru ședintele de  hemodializă.
Tabăra este organizată In Memoriam Gabriela Miciu, o tănără dependentă de dializă care a încetat din viață în vara acestui în an, atunci când ambulanța cu care se deplasa  împreună cu verișorul ei, Viorel Bora, a fost lovită frontal de un tir care se deplasa pe contrasens.

Ultimele Stiri
abonare newsletter