Social

Câini maltrataţi fără milă în Floreşti. Autorităţile nu găsesc nereguli

Mai mulţi locuitori ai comunei Floreşti sunt revoltaţi de faptul că un bărbat își dresează câinii cu „brutalitate”, iar dacă nu-l ascultă îi „omoară cu o pușcă de vânătoare”.

Potrivit acestora, bărbatul își ține câinii pe un teren privat unde construiește un bloc.

„De o lună tot încercăm un grup de trei femei, debile mintal cum ne-au făcut constructorii, să salvăm ultimul cățel ramas deși nu se știe câți sunt.  Se presupune că pe strada Stejarului nr. 40, Floresti, se construiește un bloc, dar ce nu se știe este că acel domn constructor este un pasionat al vânătorii și își dresează cățeii la marginea pădurii. O vecină susține că a văzut cum îl lovea pe bietul animal pentru că nu asculta ceea ce îi cerea apoi tragea cu pușca înspre el pentru a-l „dresa” bănuiesc. Înaintea lui a mai fost un alt cățel care nu a îndeplinit criteriile unui cățel de vânătoare și a fost omorât. Dacă dresajul este cum este, nici locul în care-i ține nu este mai potrivit unor căței”, a spus femeia.


„Când au fost cei de la DSV acolo constructorul a refuzat orice discuții cu ei și a susținut sus și tare că e proprietate privată și câinii lui trăiesc mai bine ca el. Au reușit cumva să intre, iar ei au spus că erau cățeii îngropați în excremente. Pentru pasiunea constructorului nu există dovezi decât bârfele muncitorilor”, a mai adăugat femeia.

Cei de la Direcţia Sanitar Veterinară i-au făcut o vizită floreşteanului şi au început verificările. „Au verificat şi au lăsat o notificare proprietarului să se prezinte cu carnetele căţeilor la Direcţia Sanitar Veterinară, urmând ca apoi să emitem o decizie în acest caz”, a declarat directorul adjunct al DSV, Mihai Bobăilă.


Şi cei de la Poliţia Locală Floreşti au verificat acuzaţiile femeilor. „Am verificat de îndată ce am primit sesizarea. Câinii nu erau agresaţi şi nici nu erau bătuţi.  Aveau apă şi erau ţinuţi în condiţii normale. Am discutat şi cu vecinii şi ne-au spus că afirmaţiile doamnelor nu sunt adevărate”, a spus poliţistul local care a investigat cazul.

Ultimele Stiri
abonare newsletter