Social

Concert de colinde şi „corinzi” din Ardeal, susținut de studenții de la UBB Cluj

Clujenii care îndrăgesc colindele românești din Ardeal sunt invitați, luni, 8 decembrie 2014, începând cu ora 19:00, în Auditorium Maximum, să asculte un “Concert de colinde şi «corinzi» din Ardeal”, susţinut de studenţi ai UBB alături de grupuri de colindători.

Afișul concertului de colinde şi “corinzi” din Ardeal susținut de studenții de la UBB Cluj

Evenimentul este organizat de Direcţia Comunicare şi Relaţii Publice din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai, împreună cu Consiliul Studenților din UBB (CSUBB) și cu organizația studenților din UBB (OSUBB) și, pe lângă recitarea unor colinde, are și scopul de a clarifica aspecte precum: originea colindei, stratul precreştin, tipologia colindelor, cine, cum, când şi unde colindă. Pe scenă vor urca: Sebastian Paic (doctorand UBB) împreună cu grupul de colindători şi Răzvan Roşu (masterand UBB) alături de grupul de “corindători” din Ţara Moţilor, mai exact Mărişel, jud. Cluj, o comunitate ce a conservat foate bine stratul precreştin al corindei.

La eveniment va fi prezent şi Prof. univ. dr. Ion Cuceu, fostul director al Arhivei de Folclor a Academiei Române, care va avea un dialog cu Răzvan Roşu  pe temele de actualitate în ceea ce priveşte fenomenul colindatului şi modul de promovare al acestuia.

Ultimele Stiri
abonare newsletter