Social

Militarii clujeni vor alerga, luni, până la Alba Iulia

În cadrul proiectului “Stele pentru veterani”, 130 de militari din 24 de garnizoane aleargă spre Alba Iulia, în etape zilnice, între garnizoanele de domiciliu pentru a ajunge simultan în oraşul Marii Uniri, de 1 Decembrie.

Duminică, 30 noiembrie, în intervalul orar 15.45 -16.00, în faţa comandamentului Diviziei 4 Infanterie Gemina Cluj va avea loc predarea ştafetelor între militarii care au alergat din garnizoanele Bistriţa, Şimleul Silvaniei, Vatra Dornei, Zalău şi militarii clujeni care vor continua alergarea de tip ştafetă către Alba Iulia, pentru a fi prezenţi la manifestările de 1 Decembrie.

Lotul de şase militari de la Cluj-Napoca, condus de căpitan Mihaela Prunduş, va porni în primele
ore ale zilei de luni, astfel încât să ajungă în acelaşi timp cu celelalte loturi din ţară, sosirea tuturor fiind planificată şi integrată între activităţile aniversare din oraşul Marii Uniri.


Toţi cei 130 de militari implicate în proiect vor desena, prin alergare, o stea pe harta României pentru veteran. Proiectul are drept scop să aducă în atenţia societăţii civile respectul şi preţuirea care se cuvin veteranilor, răniţilor, invalizilor şi urmaşilor celor decedaţi ca urmare a participării la acţiuni militare.

Este un eveniment deschis tuturor, militari şi civili deopotrivă.

Ultimele Stiri
abonare newsletter