Social

O şcoală din Cluj-Napoca a organizat o competiţie dedicată tenismenei Simona Halep - FOTO

Școala Gimnazială „Elf” din Cluj-Napoca a organizat ieri prima ediție a Cupei „Simona Halep”, un turneu de tenis pentru copii, dedicat jucătoarei române de tenis care a încheiat sezonul pe locul III mondial.

La Cupa „Simona Halep” a fost organizată de profesorul de sport al Școlii „Elf” şi la ea au participat 40 de elevi din clasele V-VIII (22 la secțiunea „tenis de câmp” și 18 la secțiunea „tenis de masă”) și 8 profesori. Câștigătorii au fost recompensați cu medalii, iar cel mai bun jucător de tenis a primit Cupa „Simona Halep”.  Toți copiii s-au bucurat de o zi superbă, în care au domnit voia bună și „fair play”-ul. Pentru a participa la acest turneu, elevii școlii s-au antrenat câteva zile, la orele de sport, în pauze, după programul de școală, sub coordonarea domnului profesor Cosmin Comșa, absolvent al Facultății de Educație Fizică și Sport, specializarea tenis.

Elevii din clasele gimnaziale și profesorii care s-au înscris în turneu au dorit astfel să o sărbătorească pe Simona Halep pentru încheierea unui sezon cu o evoluție foarte frumoasă: două trofee câștigate, calificarea în semifinalele de la Wimbledon, în finalele de la Roland Garros, Madrid  și Turneul Campioanelor WTA de la Singapore, dar mai ales pentru evoluția fantastică din grupele Turneului Campioanelor, în care a învins-o pe Serena Williams, numărul 1 mondial.


"Am lansat această inițiativă pentru a o sărbători pe Simona Halep, o jucătoare de tenis care a ajuns la un nivel mondial înalt, dar mai ales pentru a oferi copiilor ocazia de a intra în pielea unui campion. Este important pentru ei să înțeleagă că succesul Simonei Halep se bazează în mare parte pe talentul său, dar și pe munca perseverentă și constantă, pe menținerea unui echilibru între pregătirea fizică și cea mentală. Participând la acest turneu, copiii au învățat despre motivația de a fi mai buni, de a gândi strategii pentru a depăși obstacole, de a învăța din greșeli și de a te bucura, în spirit sportiv, de succesele tale și ale celor de lângă tine" a declarat organizatorul competiţiei sportive.

Ultimele Stiri
abonare newsletter