Social

Premieră: economia care ajută persoanele defavorizate, promovată la Cluj

Studenţii masteranzi din cadrul Facultăţii de Sociologie şi Asistenţă Socială – Universitatea Babeş-Bolyai Cluj organizează un eveniment unic în judeţ şi printre puţinele din ţară.

În perioada 10-14 noiembrie, în cadrul  „Zilelor Clujene ale Economiei Sociale” va avea loc un târg de forţă de muncă dedicat persoanelor care trăiesc din venitul minim garantat şi persoanelor cu dizabilităţi. De asemenea, se va desfăşura şi un târg de produse şi servicii ale unităţilor de economie socială. “Atragem atenţia asupra târgului de produse şi servicii ale unităţilor de economie socială Ecosonc Expo, care va avea loc în Piaţa Muzeului din Cluj-Napoca, în data de 12 noiembrie 2014 (orele 11.00-17.00). Această manifestare reuneşte organizaţii din ţară şi din judeţul Cluj, care desfăşoară activităţi de economie socială ori conexe. Comunitatea clujeană va avea posibilitatea de a intra în contact cu produsele şi serviciile pe care aceste organizaţii le oferă, de a conştientiza şi înţelege ceea ce înseamnă economia socială şi oportunităţile pe care aceasta le deschide”, au declarat organizatorii.

Evenimentul include şi un schimb de experienţă studenţesc, cu participare internaţională, focalizat pe formarea profesională în domeniul asistenţei şi economiei sociale. Succesiunea de activităţi derulate sub egida „Zilele Clujene ale Economiei Sociale” doreşte să stimuleze creşterea responsabilităţii sociale şi nivelul de implicare al tuturor actorilor locali angajaţi în dezvoltarea locală, prin dezvoltarea parteneriatelor şi acţiunilor conjugate între comunităţi, mediu de afaceri şi universitar.


Economia social, numită şi „economie solidară” s-a dezvoltat din necesitatea de a găsi soluţii noi, unor probleme sociale, economice sau de mediu  ale comunităţilor care sunt ignorate sau insuficient acoperite de sectorul public sau privat. Economia socială include forme diverse de organizare şi/sau juridice cum ar fi: cooperativele, societăţile mutuale, asociaţiile, fundaţiile.

abonare newsletter