Social

Alunecările de teren pun în pericol viața turdenilor

Câteva case de pe strada Agriculturii din Turda sunt în pericol iminent de prăbușire ca urmare a alumecărilor de teren din zonă.

Fenomenul a fost semnalat în urmă cu câțiva ani, primăria Turda și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență au făcut demersuri la Prefectura Cluj în vederea obținerii unor fonduri pentru consolidarea terenului.

„Alunecările nu s-au accentuat. În caz că se întâmplă acest lucru noi am luat măsurile necesare de evacuare, temporar oamenii de acolo vor fi cazați la internatul Colegiului Emil Negruțiu. Prin HCL, s-au atribuit și suprafețe de teren unde este hotelul din vecinătatea ștrandului, cea mai afectată este casa cu numărul 39 de pe Agriculturii, dar momentan nu locuiește nimeni acolo, proprietarul s-a mutat la Cluj” explică Mihai Zăhan, șeful SVSU Turda.


Acesta a mai declarat că s-a făcut recent un studiu de fezabilitate în zonă, pentru o consolidare a terenului ar fi necesari cam 200.000 euro, bani ce se speră a fi obținuți din fondul de rezervă al Guvernului.

„Am sesizat Prefectura, aceasta la rândul ei a solicitat fonduri pentru astfel de situații, dar până acum nu s-a aprobat nimic...am refăcut și studiul de fezabilitate, există trei variante. În zonă am vrea să introducem și canalizarea pentru cele trei case” mai completează Zăhan.


Reamintim că pe strada Agriculturii în dreptul imobilelor cu numerele 35, 37,39 a fost reactivată o alunecare de teren pe o suprafață de 15 mp. De asemenea, sunt prezente crăpături pronunțate pe o lungime de 10 m în lugul drumului DC 69 Turda Ploscoș, pe o lățime de 1,5 m.

În urma alunecării a fost afectat drumul communal Turda – Ploscoș pe o lungime de 20 ml, punând în pericol și instalația de medie și joasă tensiune.

Etichete: turda
abonare newsletter