Social

Ziua Armatei, sărbătorită la școală. „Arăt ca Rambo?"

Cu ocazia zilei armatei, elevii de la Liceul Tehnologic Alexandru Borza din Cluj s-au întâlnit cu o parte a batalionului de cercetare 317 Vlădeasa. Membrii armatei au prezentat copiilor anumite echipamente și armament militar, iar elevii i-au provocat la întreceri sportive.

Pentru al doilea an consecutiv, Liceul Tehnologic Alexandru Borza din Cluj a venit în întâmpinarea zilei armatei.  Membri ai batalionului de cercetare 317- Vlădeasa  au fost prezenți miercuri în liceu și au luat parte la diverse activități împreună cu elevii.

Copiii au învățat să ochească, să armeze și șă țină corect o armă în mâini. Militarii le-au permis acestora să  se fotografieze cu echipamentul din dotare, spre amuzamentul elevilor.Fie băieți sau sau fete, cei sfioși au fost puțini față de mulțimea curioasă.


Inițiativa aparține și anul acesta profesoarei Eva Fenechiu: după ce anul trecut elevii au vizitat batalionul  la Someșeni, anul acesta a venit rândul militarilor să treacă porțile liceului.

“Cu gândul la însemnăptatea unei vieți sănătoase, am decis să marcăm ziua astăzi printr-o cupă”, a declarat Eva Fenechiu. Echipa armatei și a școlii s-a înfruntat în meciuri de fotbal, de baschet și de șah.  În cadrul expoziției, tinerii adolescenți au avut ocazia de a examina îndeaproape puști semi-automate cu bătaie medie și lungă, un aruncător de grenade, echipamente de protecție și altele


“Dorim ca prin această acțiune să apropiem copiii de instituția armatei și încercăm să-i familiarizăm și cu alte meserii, în speranța că o parte din ei se vor orienta în viitor către armată”, a mai precizat organizatoarea evenimentului. Ziua armatei este sărbătorită în data de 25 octombrie și amintește de eliberarea Transilvaniei de nord de sub ocupația horthystă. 

Ultimele Stiri
abonare newsletter