Social

Clujul nu se dezminte: 462 de clujeni premianți la Gala excelenței în educație

Miercuri după-amiază, într-un cadru festiv și o sală arhiplină, Clujul și-a arătat prețuirea pentru elevii și dascălii cu rezultate excepționale în educație. Peste 400 de elevi și profesori ai lor au fost premiați de autoritățile clujene.

Ca și în anii trecuți, orașul Cluj își confirma reputația pentru educația de bună calitate. Ca ultimă dovadă, actuala ediție a galei va fi împărțită în două zile, pentru a reuși să acorde toate cele 462 de premii alocate.  Sala Auditorium Maximum a UBB a răsunat în aplauze pentru elevii clujeni premiați la olimpiadele naționale și internaționale din anul școlar 2013-2014. Nu au fost uitați nici profesorii care i-au pregătit. Domeniile școlare pentru care au fost recompensați olimpicii sunt cel teoretic, tehnic, religiii și special.

“Faptul că elevii clujeni au fost printre primii la evaluarea națională și la BAC, faptul că atât la definitivat cât și la titularizare rezultatele au fost foarte bune-colegii noștri profesori fiind pe locul întâi-  dovedește încă o dată că este o relație directă între nivelul de pregătire a profesorilor și rezultatele elevilor”, a declarat directorul Inspectoratului Școlar Cluj, Valentin Cuibus.


Premiile de acest an se ridică la 250.000 lei, cu 500 de mii mai mult decât anul precedent, iar organizatorii sunt hortărâți ca anul viitor să pluseze sumele oferite. 

Ultimele Stiri
abonare newsletter