Social

Medicii de la spitalul din Câmpia Turzii, acuzaţi de malpraxis: O tânără a murit la trei zile de la externare

O adolescentă de 15 ani, diagnosticată cu pneumonie acută, a murit la câteva zile de la externare părinţii acuzând cadrele medicale ca au trimis-o acasă de două ori, deşi fata nu se simţea bine. Abia când au văzut că starea ei este gravă, medicii au trimis-o la un alt spital din Turda, unde a şi murit.

„Dacă o trimiteau la Cluj, fata mea era în viață, dar ei au trimis-o acasă și au dat rețetă pe bani”, acuză Claudia Danciu, mama tinerei.

Potrivit Digi24.ro, adolescenta a fost internată la Spitalul din Câmpia Turzii pe 6 octombrie pentru pneumonie acută iar după o săptămână, ea a fost externată pe motiv că s-a vindecat. „Pacienta a fost externată pe data de 12 cu stare generală bună, fără modificări patologice și fără indicație pentru că doctorul care a consultat-o și a externat-o a considerat că nu mai e nevoie de tratament la domiciliu”, a declarat Maria Fabian, director medical.


La scurt timp după ce a ajuns acasa starea fetei a început să se agraveze şi a fost dusă din nou la spital unde medicul i-a prescris un nou tratament.

Părinții adolescentei spun că au urmat indicațiile medicilor, însă două zile mai târziu tânăra a intrat în stop cardio-respirator. „La spital i-au făcut medicii antibiotic, ampicilină și a zis că trebuia să îi dea ceva să nu facă ciupercă. Chiar doamna doctor a zis și ea a făcut pe ambele amigdale și de acolo s-a sufocat”, susține Claudia Danciu.


Atunci, medicii au decis să o trimită la spitalul Municipal din Turda, unde a murit. „Pacienta a fost adusă în compartimentul de primiri urgențe în stop cardio respirator într-o fază relativ depășită, aflându-se în prim proces de resuscitare care dura deja de o oră”, afirmă Vasile Grumaz, manager Spitalul Municipal Turda.

„Dacă un om stă în spital o săptămână și după îi dă drumul acasă și stă încă două zile și a treia moare, ce tratament e ăla? Cine e de vină?”, spune Cornel Danciu, tatăl adolescentei.


După ce îşi vor înmormânta fata, părinții vor depune plângere la Colegiul Medicilor. Poliţia Judeţeană Cluj a demarat deja o anchetă în acest caz, pentru a afla exact ce s-a întâmplat.

Adolescenta în vârstă de 15 ani a murit, miercuri după-amiază, după ce i s-a făcut rău la şcoală. Medicul legist a stabilit că adolescenta a murit din cauza unei insuficiențe cardio-respiratorii acute și viroză pulmonară.

Ultimele Stiri
abonare newsletter