Social

Transport gratuit și burse pentru elevii din Cluj-Napoca

Pregătirile pentru începerea școlii în municipiu sunt pe ultima sută de metri.

Mare parte din școlile din Cluj-Napoca au beneficiat de lucrări de modernizare în această vară. Municipalitatea promite că reparațiile vor fi încheiate până în 15 septembrie.  

Pe lângă modernizarea școlilor, municipalitatea acordă elevilor abonamente gratuite pe mijloacele de transport în comun. Potrivit conducerii Primăriei Cluj-Napoca, abonamentele pe care Compania de Transport Public (CTP) le-a emis la 1 martie sunt valabile până la 1 octombrie anul curent, iar în perioada 15 septembrie – 1 octombrie 2014 vor fi emise abonamente valabile pentru elevi pentru anul școlar 2014-2015. “Fac precizarea că de aceste abonamente beneficiază elevii pentru transportul la școală, cu gratuitate pe două linii sau elevii care desfășoară activități extracuriculare, educative”, a precizat primarul Emil Boc.


De aceste abonamente beneficiază 19.500 elevi, 300 dintre aceștia provenind de la școlile particulare.

Elevii cu nota scăzută la purtare nu primesc abonament

Ca elevii să intre în posesia abonamentelor, școlile vor trimite solicitările la CTP Cluj-Napoca, după care se vor emite abonamentele astfel încât să existe continuitate în ceea ce privește asigurarea gratuității la transport pentru elevi.


Elevii care au avut nota scăzută la purtare în semestrul II al anului școlar anterior nu beneficiază de transport gratuit. “Acea prevedere nu s-a aplicat pentru trecut, ci doar pentru viitor pentru că nu poți să plătești din ban public abonament pentru elevii care nu merg la școală. Scopul nostru este să îi încurajăm pe elevi să meargă la școală, să obțină rezultate bune și din acest punct de vedere și pentru părinți să fie un argument pentru a putea să îi sprijine pe copii să meargă la școală”, a explicat Boc.

Ultimele Stiri
abonare newsletter