Social

Peste 500 de oferte de locuri de muncă în Franţa, în domeniul naval

Clujenii îşi pot găsi un loc de muncă bine plătit în străinătate, în domeniul naval sau al industriei.

În prima jumătate a acestui an au fost disponibile în jur de 200.000 locuri de muncă în străinătate pentru români, iar veniturile lunare oferite de companiile străine încep de la 1.700 de euro şi pot ajunge până la 2.500 de euro. Ţara cu cele mai multe oferte de locuri de muncă în prima jumătate a anului 2014 este Marea Britanie, care acoperă 42,44% din numărul total de joburi oferite românilor, se arată într-un analiză realizată de un portal de recrutare. De asemenea, în prezent, în Franţa sunt la mare căutare muncitorii români experimentați pentru construcția navelor. Companiile franceze peste 500 de muncitori care să lucreze în acest domeniu, pentru posturi ca lăcătuși, montatori, vopsitori, polizatori naval sau sudori MAG, iar salariile oferite variază între 1.700 şi 2.500 de euro, la care se adaugă beneficii precum cazarea și transportul.

De asemenea, pentru mai multe companii importante din Franța din diferite industrii precum cea militară, aeronautică, nucleară și petrol se caută urgent programatori CNC sau operatori pe mașină CNC. Aceştia sunt la mare căutare şi în alte ţări precum Olanda sau Marea Britanie, salariile oferite fiind între 2.000 şi 2.500 de euro.


Foarte multe locuri de muncă se oferă și pentru cei care au experiență în domeniul industriei petroliere pe poziție de tubulator și sudor TIG.

Statisticile arată că, în prima jumătate a acestui an, românii au preferat să lucreze în principal pe domeniul hotel-turism. Per ansamblu însă, locurile de muncă preferate ale românilor rămân cele din construcții, agricultură, domeniul transportului și cel de îngrijire bătrâni.

abonare newsletter