Social

Cardurile naționale de sănătate vor începe să ajungă la asigurați după data de 20 septembrie

Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a anunțat, vineri, că după data de 20 septembrie cardurile naționale de sănătate vor începe să ajungă la asigurați, în condițiile în care au fost deja tipărite peste 9,5 milioane de exemplare în ultimele șase luni.

"Mă bucur pentru că în ultimele șase luni de când sunt la ministerul Sănătății și prin colaborarea cu conducerea Casei Naționale de Asigurări am reușit să tipărim cea mai mare parte a cardurilor, undeva la peste 9,5 milioane de carduri printate în ultimele șase luni, alocând și cea mai mare parte a sumelor necesare tipăririi — 123 de milioane de lei până în momentul de față și având și banii alocați pentru ultima tranșă de un milion de carduri câte mai sunt acum la tipărit. După data de 20 septembrie cardurile vor începe să ajungă la asigurați astfel încât vom avea un sistem mult mai eficient, mult mai transparent în cheltuirea banului public, în asigurarea serviciilor de sănătate", a afirmat ministrul cu ocazia semnării, la Palatul Victoria, a contractului între Casa Națională de Asigurări de Sănătate și Poșta Română, ce are ca obiect serviciile de distribuire a cardului național de sănătate.

Totodată, Bănicioiu și-a exprimat satisfacția pentru faptul că, prin semnarea acestui contract, sistemul de sănătate poate contribui la eficientizarea activității Poștei Române.


"Mă bucur că și sistemul de sănătate contribuie la scoaterea din terapie intensivă a Poștei Române pentru că acest contract va ajuta foarte mult Poșta și cei 28.000 de angajați de acolo", a mai spus ministrul Sănătății.

Contractul de distribuire a cardului național de sănătate a fost semnat de către directorul CNAS Vasile Ciurchea și de șeful Poștei Române Alexandru Petrescu, în prezența premierului Victor Ponta.

abonare newsletter