Social

Ce trebuie să faci dacă vrei să studiezi în străinătate

Workshop-uri despre cum să aplici la o facultate în străinătate, scrierea unei scrisori de intenţie, finanţarea, informarea sau ghidarea tinerilor cu privire la oportunităţile academice internaţionale sunt doar câteva din evenimentele organizate, în perioada 27 august - 21 septembrie, în cadrul noii ediții a Caravanei Ligii Studenților Români din Străinătate (LSRS) în Cluj-Napoca.

Noutatea ediției din această toamnă constă în organizarea unor mini-conferinţe pe tema studiului în străinătate în paralel cu seminariile obişnuite. Structura acestor mini-conferinţe va fi mai elaborată şi mai interactivă, menită să implice activ participanţii în procesul de informare.

„Pe lângă prezentarea studiilor în străinatate şi a oportunităţilor oferite de diferite ţări pentru studenţii internaţionali, la aceste mini-conferinţe vor participa speakeri consacraţi care au absolvit universităţi din străinatate şi cu care tinerii prezenţi să poată discuta direct despre ce înseamnă studiul la universitatea respectivă şi experienţa academică în străinatate”, transmit organizatorii evenimentului.


De asemenea, potrivit aceleași surse, un alt obiectiv al ediției din toamnă a Caravanei LSRS 2014 este și organizarea unor seminarii ce au ca scop informarea, ghidarea şi susţinerea tinerilor cu privire la oportunităţile academice internaţionale.

„Seminariile sunt susţinute de studenţi sau absolvenţi români din străinatate şi vor consta în prezentarea paşilor necesari în realizarea unei aplicaţii de succes la o universitate din afara României, precum şi împărtăşirea experienţelor de studiu şi trai peste hotare”, mai adauga organizatorii Caravanei LSRS.


Pentru mai multe detalii despre proiect şi pentru programul complet al evenimentelor din cadrul Caravanei LSRS puteţi consulta site-ul evenimentului.

Etichete: studenti
abonare newsletter