Social

SUSPECT de EBOLA în România: un bărbat care a lucrat în Nigeria

Un bărbat de 51 de ani suspectat că este infectat cu virusul Ebola va fi transferat, duminică, de la Spitalul Judeţean din Ploieşti la Institutul Naţional ""Matei Balş" din Bucureşti.

Potrivit unor surse medicale citate de Mediafax, bărbatul a venit din Nigeria la 25 iulie şi a fost internat la Ploieşti cu diaree şi scaune hemoragice. "Nu are febră. I se vor face investigaţii complete la 'Matei Balş' ", au mai spus sursele citate.

Medicii iau în calcul şi ca bărbatul să fie suspect de malarie, în condiţiile în care, până în prezent, nu a făcut febră.


Reprezentantul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) în România, dr.Victor Olsavszky, a declarat vineri că Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş" a fost desemnat ca unitatea ce ar putea trata orice posibil caz de Ebola care ar ajunge în România.

Tot vineri, Ministerul Sănătăţii informa că probabilitatea apariţiei infecţiei de febră hemoragică de tip Ebola pe teritoriul României este scăzută, iar statul român are capacitatea medicală de a acţiona în cazul apariţiei unor cazuri de infectare cu febra hemoragică de acest tip.


Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului Matei Balș, a declarat la Digi24 că spitalul pe care îl conduce este pregătit să îl trateze pe acest bărbat, dar că acum nu are date despre acest caz, însă a asigurat că institutul este pregătit pentru astfel de situaţii. „În momentul de faţă nu putem vorbi de aşa ceva. Am aşteptat informaţii suplimentare, institutul e pregătit pentru astfel de situaţii, avem toate facilităţile ca să putem acorda îngrijiri speciale acestui tip de pacient dacă va apărea. Nu am date despre acest caz, am sunat pentru a vedea cu ce ne-am putea confrunta, nu avem date ca sa putem pune baza.Infecția cu Ebola genereză un sindrom presudogripal, cu boală diareică, care se transformă în boală hemoragică, începe să sângereze peste tot. Pentru Ebola este un singur laborator de referinţă în Europa, la Frankfurt, probele sunt duse acolo. (Rezulatele – n.red.) de la 72 de ore până la o săptămână”, a spus Adrian Streinu Cercel, la Digi24.

Etichete: oms nigeria ebola
Ultimele Stiri
abonare newsletter