Social

Clujul va fi promovat la Târgul European de Produse Tradiţionale din Polonia

În perioada 10-17 august 2014, la poalele munţilor Tatra, în staţiunea Zakopane din sudul Poloniei se va desfăşura cea de a cincea ediţie a Târgului European de Produse Tradiţionale.

Clujul va fi promovat la Târgul European de Produse Tradiţionale din Polonia Clujul va fi promovat la Târgul European de Produse Tradiţionale din Polonia

La acest eveniment a fost invitată să reprezinte România şi judeţul Cluj, pentru a treia oară, şi Asociaţia Meşterilor Populari Clujeni (AMPC). Dintre cei aproximativ 200 de producători participanţi din 10 ţări invitate, la standurile puse la dispoziţie de către organizatori vor expune şi nouă meşteri din judeţul Cluj, publicul vizitator putând să admire astfel produsele clujene reprezentative ale celor nouă bresle ale AMPC: cusături, ţesături, împletituri, icoane, ceramică, prelucrare lemn şi metal, mărgele şi gastronomie.

Potrivit reprezentanților Consiliului Județean, în cadrul târgului, o zi va fi dedicată culturii tradiţionale specifice fiecărei ţări participante la târg. Ziua dedicată României se va sărbători la Zakopane în data de 15 august 2014. La eveniment este invitat şi Ansamblul Transilvania, care va prezenta o suită de jocuri ardeleneşti autentice, participanţii la această manifestare putând totodată degusta din mâncărurile tradiţionale din zona Clujului.

Ultimele Stiri
abonare newsletter