Social

Toboşarul formaţiei Semnal M, Francisc Solomon, condus pe ultimul drum

Slujba de înmormântare a avut loc marţi, de la ora 13.00, în Cimitirul Central din Cluj-Napoca.

Aproximativ 100 de persoane au ţinut să-şi i-a rămas bun de la Francisc Solomon, iar marţi l-au condus pe ultimul drum. La slujba de înmormântare au participat atât rudele toboşarului, prietenii cât şi colegii lui de formaţiei. Cu lacrimi în ochi şi cu sufletele îndurerate, cu toţii şi-au exprimat suferinţa pentru pierderea unui om drag sufletului lor.

Cei care l-au cunoscut pe Francisc Solomon spun despre el că a fost un om bun şi că s-a dedicat în întregime carierei lui muzicale. Poate din acest motiv nu şi-a întemeiat nicio familie. Deşi nu a fost niciodată căsătorit, a avut o relaţie de lungă durată cu Corina. Cei doi nu au avut copii.


Francisc Solomon a încetat din viaţă în cursul zilei de vineri la vârsta de 67 de ani. Inima sa a încetat să mai bată după un infarct care l-a răpuns. Conform apropiaţilor, Francisc a murit singur fiind găsit în baia locuinţei sale din Cluj-Napoca.

Apropiaţii lui Francisc spun că acesta nu ar fi avut probleme medicale şi că acest infarct a venit dintr-o dată. Tocmai din acest motiv această veste a venit ca un şoc pentru toată lumea.


Cine a fost Francisc Solomon?

Francisc Solomon s-a născut la data de 11 mai 1947. El a devenit cunoscut în lumea muzicală după ce a colaborat pentru un timp îndelungat cu trupa Semnal M. Colaborarea cu această formaţie a debutat în anul 1979 înainte ca trupa să scoată al doilea și cel mai renumit album "Cântece transilvane", cel care conține și melodia de succes "Bal la Apahida". Un an mai târziu, după venirea lui Francisc, trupa trece la un ton "mai rock", câştigând premiul de compoziţie la festivalul "ClubA" din acelaşi an, cu piesa "Mai avem multe de făcut".

În anul 1994, "Saci", aşa cum îl numeau prietenii, părăseşte trupa, însă revine în luna septembrie a anului 2012. În acest an, toboșarul clujean a fost în turneu cu trupa Transylvania în cadrul edițiilor Produs de Cluj din zona Ardealului.


 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter