Social

Mutarea cablurilor în subteran, bătaie de joc pe nervii clujenilor - FOTO şi VIDEO

Pe strada Albac în cartierul Gheorgheni, muncitorii de la CFO Integrator lucrează până noaptea la ora 4.00 cu utilaje grele.

În 2008, Primăria Cluj-Napoca şi firma CFO Integrator Cluj-Napoca au semnat un acord prin care aceasta din urmă se angaja ca în trei să pregătească infrastructura pentru mutarea tuturor cablurilor aeriene în subteran. În 2014, la trei ani de la expirarea termenului, CFO Integrator a finalizat doar 80 kilometri de reţea subterană, planurile pentru acest an cuprinzând în total aproape 119 kilometri de infrastructură. Potrivit datelor oferite de reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca, în luna iulie, trebuie să fie pregătit terenul pentru mutarea cablurilor de pe 18 străzi, printre care şi Albac din cartierul Gheorgheni. Din cauză că termenul de finalizare a lucrărilor se apropie cu rapiditate, muncitorii lucrează zi şi noapte, jucându-se cu nervii clujenilor. Din cauza zgomotului infernal provocat de utilaje şi de muncitori, oamenii nu se pot odihni, iar mulţi dintre aceştia au copii mici sau îşi încep serviciul la ora 7.00 dimineaţa.

Picamere şi fluierături până la 4.00 dimineaţa

Coşmarul cauzat de mutarea cablurilor în subteran a început în 11 iulie pe strada Albac. Locuitorii din zonă spun că se lucrează de la ora 18.00 până pe la ora 2.00-3.00, uneori 4.00 dimineața. Muncitorii folosesc picamere, buldozere, camioane şi alte utilaje grele. “Mai sunt si nesimțiți, urlă ca în codru, fluieră de la unul la altul ca să semnalizeze, pentru că nu au stații radio. Nu au nici măcar palete să dirijeze circulația. Sâmbătă aseară pe unul era să îl lovească o mașină”, ne-a scris un clujean care locuieşte pe strada Albac. 


Poliţia stă cu mâinile în sân

Oamenii se plâng că nici Poliţia şi nici Poliţia Locală nu intervin să gestioneze situaţia. “Am vecini care se duc la serviciu pe 6.00-7.00, deci o noapte în care se culcă la 4.00 înseamnă că nu mai apucă să doarmă; bătrâni şi copii mici. Au sunat la Poliție şi nu a venit nimeni. Aseară (sâmbătă seara – n.red.), la 23.30 am sunat eu la Primărie, la 984. Evident că nu au trimis pe nimeni”, încheie cititorul care ne-a semnalat problema.

Reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca nu au putut fi contactaţi duminică după-masă pentru a-şi exprima punctul de vedere. 

abonare newsletter