Social

Panouri anticerșit în Cluj-Napoca. Se lucrează la mesajele pentru descurajarea cerșetoriei

În ședința de Consiliu Local de miercuri a fost votat un proiect de hotărâre care prevede alocarea a 6.000 lei pentru realizarea unei campanii împtriva cerșetoriei.

După ce miercuri s-a votat proiectul de hotărâre care prevede realizarea unei campanii anti-cerșetorie, primarul Emil Boc a precizat că această inițiativă încă nu este reglementată de Consiliul Local Cluj-Napoca, proiectul fiind supus dezbaterii publice în continuare. Potrivit primarului, mesajele care vor apărea pe panourile informative vor fi formulate de o echipă de specialiști. Încă nu se știu detalii în legătură cu experții în comunicare sau cum vor suna mesajele informative care militează împotriva cerșetoriei.

Emil Boc a declarat că Primăria continuă să combate cerșitul oferind hrană caldă și adăpost pentru persoanele nevoiașe. „Mă bucur că există un astfel de proiect prin care se descurajează și poate chiar se elimină fenomenul cerșetoriei în Cluj. Actualmente, Primăria pune accent pe politici care să le ofere persoanelor aflate într-o situație dificilă o masă caldă și un adăpost la centrele noastre sociale de urgență pentru cei care sunt din municipiul Cluj-Napoca. Ceilalți care nu sunt din municipiu sunt redirecționați către localitățile de domiciliu”, a declarat primarul.  


Proiectul anti-cerșetorie este inițiativa Claudiei Năstase, consilier local PSD. Campania constă în realizarea unor panouri informative amplasate în puncte-cheie stabilite de reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca prin intermediul unei „hărți a cerșetoriei”. Costurile panourilor informative se ridică la 6.000 de lei, investiție preluată din bugetul public local.

(Cristina UNGUREAN, masterand Jurnalism FSPAC - UBB, anul I)

Ultimele Stiri
abonare newsletter