Social

5,6 milioane lei pentru reparații la școlile din Cluj-Napoca

Primăria municipiului Cluj-Napoca va plăti, în această vară, reparaţiile la 83 de şcoli, grădiniţe şi creşe din oraş.

Primarul Emil Boc a vizitat miercuri, Școala „Constantin Brâncuși” din cartierul Gheorgheni, pentru a verifica lucrările de renovare aflate în desfășurare. Valoarea lucrărilor care se derulează la această școală este de 107.000 lei, banii fiind alocați din bugetul local, atât pentru lucrări interioare, cât și exterioare. Conducerea școlii a subliniat că și în anii precedenți au fost făcute lucrări de reparații cu fonduri de la Primărie. „Suntem o școală performantă, care a obținut anul acesta pentru a treia oară consecutiv titlul de Școală Europeană. Titlul acesta ne onorează și este susținut și financiar. Am avut niște rezultate excelente la examenele de capacitate, iar elevii noștri au reușit accederea în licee de performanță.  Totodată suntem mândri și de copiii care au intrat la școlile profesionale, pentru că nu au rămas la a doua repartizare, ci au mers acolo unde și-au dorit. Pentru anul școlar care urmează avem 450 de elevi deja înregistrați, iar cu ajutorul Primăriei am reușit să asfaltăm drumul până la sala de sport, am reușit să modernizăm cabinetul medical și acum, după ce am renovat interiorul sălilor de clasă, ne ocupăm și de exterior. Este o susținere a Primăriei împreună cu Ministerul Educației pentru care ne bucurăm”, a declarat Eugenia Marcu, directoarea Școlii „Constantin Brâncuși”.

Boc a precizat că autoritățile locale vor susține în continuare școlile din Cluj-Napoca. „Primăria va continua să susțină elevii în continuare. Transportul acestora către unitățile de învățământ va rămâne gratuit, vom continua să îi ajutăm și pe cei mai puțin norocoși și îi vom premia în continuare pe elevii care reușesc să ia notele maxime la examenele de bacalaureat sau capacitate. Chiar dacă din bugetul primăriei pierdem un sumă de luat în seamă, cred că rezultatele încep să se vadă”, a declarat Boc.


În cursul acestei veri se lucrează la majoritatea unităților de învățământ din municipiu, iar valoarea totală a cheltuielilor este estimată la aproximativ 5,6 milioane lei.

(Alex ZĂBLĂU, student Jurnalism FSPAC – UBB, anul I)

abonare newsletter