Social

Tot mai multe scumpiri la televiziunea prin cablu

Un abonat al unei televiziuni prin cablu din Cluj se plânge de scumpirile din ultima vreme.

“Recent am primit următorul anunţ de la UPC:

Îţi mulţumim că eşti alături de noi şi te asigurăm că punem pe primul loc dorinţele tale: îţi oferim cele mai multe canale pentru copii şi canale de documentare precum şi cele mai valoroase canale HD disponibile prin cablu. Suntem fericiţi să te anunţăm că din iulie îţi oferim două noi canale premium ? Disney Junior şi Look PLUS ? pentru tine şi întreaga ta familie.
Începând cu 1 august, abonamentul tău se va majora cu 3 lei (TVA inclus).
Ne bucuram să te avem alături, de aceea vom continua să îţi oferim serviciile digitale de cea mai bună calitate.
Mulţumim
Echipa UPC
 
În conformitate cu prevederile articolului (51) alineatul (7) din Ordonanţa de Urgenţă nr. 111/2011 privind comunicatiile electronice, cu modificările şi completările ulterioare, în cazul în care nu eşti de acord cu modificarea preţului abonamentului, ai dreptul să denunţi unilateral contractul fără despăgubiri în termen de 30 de zile de la primirea prezentei scrisori. În acest sens trebuie să te prezinţi personal în orice magazin UPC pentru a depune cererea", spune cititorul Monitorului de Cluj, Zoltan Zagoni.  

El mai precizează: “Am mai primit un anunţ care mă avertizează că abonamentul se va majora automat cu 10 lei de la 1 august prin introducerea unui pachet de "Extra Fotbal " dacă nu renunţ la acest pachet din timp. Din fericire am observat din timp şi am renunţat (voi afla 100% dacă am reusit doar cu emiterea facturii pe august deoarece deocamdată nu am primit nici o confirmare în scris sau pe mail că cererea mea de a renunţa a fost primită, aşadar dacă voi fi facturat în mod automat nu am nici o dovadă că am făcut cererea) .

Majorarea de 3 lei în schimb o va plăti toată lumea ( observaţi tonul cinic de "bucurie şi fericire" cu care este anunţată scumpirea) şi aici observ şmecheria celor de la UPC care ştiu că poţi renunţa fără despăgubiri doar în max 30 de zile, problema este că (cel puţin la mine in cartier) facturile UPC sunt emise la 1 iulie dar le primesc doar la sfarşitul lunii, adică practic nu mai am posibilitatea să renunţ la abonament fără despăgubiri, deşi tocmai mi-am prelungit contractul cu 2 ani. Noroc că am citit mesajele de pe contul online MyUPC, mă întreb însă câţi dintre abonaţii UPC vor primi facturile doar la sfâşitul lunii şi vor rămâne cu buza umflată?”.


Compania UPC şi platforma sa de satelit, Focus Sat au anunţat că vor difuza toate meciurile din cadrul campionatului Ligii 1 şi din Cupa Ligii în următorii cinci ani. UPC şi Focus Sat au semnat recent un acord de distribuţie cu Intel Sky Broadcast Ltd. pentru transmisia celor două televiziuni Look TV şi Look Plus.

Etichete: look tv upc
abonare newsletter