Social

Elevii cu 10 la Bac vor fi premiați de Primărie

Cei șapte absolvenți de liceu din Cluj-Napoca cu media maximă la Bac vor primi din partea Primăriei Cluj-Napoca, premii în valoare de 1.000 de lei fiecare.

Foto arhiva Foto arhiva

Proaspeții absolvenți de liceu din Cluj care au obținut nota 10 pe linie la bacalaureat vor fi premiați pe data de 15 iulie, în cadrul ședinței de Consiliu Local. „În ședința de Consiliu Local din 15 iulie vom premia cei șapte elevi clujeni  de nota 10 la bacalaureat. Ne mândrim să avem șapte elevi din Cluj care iată obțin media maximă la examenul final de liceu și cred că este o dovadă a faptului că politica noastră educațională încetul cu încetul produce roade. Tot mai mulți copii au rezultate excepționale la examenul de capacitate sau la examenul de bacalaureat, Clujul fiind unul dintre orașele și județele fruntașe din România”, a declarat, miercuri, primarul Emil Boc.

Boc a mai spus că autoritățile locale vor continua să sprijine sistemul educațional local. “Suntem probabil primăria cu cele mai multe burse pe care le acordăm elevilor din România, de asemenea politica de sprijinire a elevilor prin ceea ce înseamnă  transportul  la școală, venind în sprijinul lor pentru a obține note bune”, a precizat primarul.


Elevii care au obținut nota maximă la bac vor fi premiați cu suma de 1000 de lei fiecare . Deși în anii precedenți Primăria a acordat vacanțe la mare elevilor premianți, anul acesta elevii vor hotărî singuri cum vor întrebuința suma primită. “În primul an am acordat tabere la mare, dar acum le dăm bani pentru că ei sunt în măsură să decidă, sunt majori, unde vor să se ducă. Poate vor să meargă în altă parte, nu vrem noi să îi dirijămla mare. Vor decide ei ce fac”, a adăugat Boc.

Cei 10 elevi care au obținut nota 10 la bac sunt Patricia Luiza Blaj de la Liceul Teoretic Gheorghe Şincai Cluj-Napoca, Doriana Şandru absolventă a Liceului Tehnologic Vlădeasa Huedin, Nelida Cristina Bora de la Colegiul Naţional Andrei Mureşanu Dej, Ioana Bianca Costin de la Liceul Teoretic Onisifor Ghibu Cluj-Napoca, Maria Ilea de la Liceul Teoretic Liviu Rebreanu din Turda, Diana Paula Mureşan de la Liceul Teoretic Onisigfor Ghibu din Cluj-Napoca, Roxana Cosmina Păscaru de la Colegiul Naţional Emil Racoviţă Cluj-Napoca, Ana Maria Puşcaş Geleriu de la Liceul Teoretic Gheorghe Şincai Cluj-Napoca, Adriadna Nadia Sava de la Liceul Teoretic Gheorghe Şincai Cluj-Napoca şi Ioan Alexandru Sfîrlea de la Colegiul Naţional Emil Racoviţă Cluj-Napoca. Dintre acești vor fi premiaț doar 7 elevi din Cluj.


Roxana Miron – student la Jurnalism FSPAC – UBB anul II

Ultimele Stiri
abonare newsletter