Social

UBB Cluj găzduiește cel mai mare turneu internațional de dezbateri pentru studenţi

Universitatea Babeș-Bolyai organizează, în perioada 11 - 12 iulie 2014, turneul internațional Babeș-Bolyai University Open (BBU Open), cel mai mare turneu de acest gen dedicat studenţilor care a avut loc în România și unul dintre cel mai mare din Europa de Est.

Evenimentul organizat de Universitatea Babeș-Bolyai va reuni la Cluj 50 de echipe și 20 de arbitri reprezentanți ai unor universități din întreaga Europă şi se va desfăşura în două locaţii: la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor şi Auditorium Maximum.

Competiția va fi condusă de o echipă de directori de turneu formată din cei mai prestigioși membri ai comunității internaționale de dezbateri, câștigători și organizatori ai unora dintre cele mai mari campionate din lume:  Frederick Cowell (Marea Britanie), Harish Natarajan (Marea Britanie), Amanda Moorghen (Marea Britanie), Michael Shapira (Israel), Karin Merckens (Olanda), Milan Vignjevic (Serbia) și Călin Mureșanu (România). Toate dezbaterile din cadrul competiției se vor desfășura în limba engleză, în formatul British Parliamentary, cel mai răspândit format de dezbateri din lume.


BBU Open este organizat în parteneriat cu patru dintre cele mai importante instituții de învățământ din cadrul Universității Babeș-Bolyai: Facultatea de Drept, Facultatea de Studii Europene, Facultatea de Geografie și Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor.

Rundele preliminare și semifinalele vor avea loc vineri, ora 16:00, la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor. Cele mai bune 4 echipe se vor califica în finala care va avea loc sâmbătă seara, de la ora 20:00, la Auditorium Maximum a Universității Babeș-Bolyai. 


Ce este BBU Open?

Universitatea Babeș-Bolyai este partenerul educațional al BBU OPEN, continuând susținerea programului său de dezbateri pentru studenți. Acest program, care funcționează sub titulatura BBU Debate Society, are o vechime de 18 ani, fiind rezultatul unui parteneriat unic în țara noastră, între Universitatea Babeș-Bolyai și ARDOR Transilvania.

Anul 2013 a marcat un punct de cotitură în istoria acestei colaborări, Universitatea Babeș-Bolyai ajungând pe locul 24 în World Debate Rankings (singurul clasament acceptat în domeniu, care stabilește ierarhia primelor 900 de universități din lume la dezbateri). Totodată, la începutul acestui an, una din echipele Universității Babeș-Bolyai, formată din Octav Buta și Radu Cotarcea, a reușit să ajungă până în finala Campionatului Mondial de Dezbateri, în timp ce echipa formată din Ioana Stupariu și Călin Mureșanu a ajuns până în semifinale.

Ultimele Stiri
abonare newsletter