Social

Programele de masterat în științe juridice ale UBB primesc fonduri europene

Un proiect de masterat în valoare de 1,66 milioane lei, finanţat de Uniunea Europeană, a fost câştigat de Facultatea de Drept din cadrul UBB.

Aproximativ 215 studenți vor avea ocazia, începând cu această toamnă, să se înscrie la masteratele în științe juridice actualizate din bani europeni, Facultatea de Drept reușind să cofinanțeze proiectul de mare anvergură „Viziune.Adaptabilitate.Performanță în programele de masterat în științe juridice”, destinat creșterii calității programelor de masterat ale facultăţii.

Studenții vizați de acest proiect sunt în principal cei care urmează să se înscrie la master în această toamnă, precum și unii dintre studenții care vor intra în anul IV și care vor dori să urmeze un masterat în științele juridice odată cu terminarea licenței.


Programul își propune o aprofundare a cunoștințelor de specialitate, pentru ca studenții să învețe cum să se adapteze la locul de muncă sau să îşi găsească un job. Astfel, masteratele sunt destinate celor care vor îmbrățișa cariere de avocat, practician în insolvență sau magistrat și care nu se gândesc în mod obligatoriu la continuarea studiilor doctorale.

1,66 milioane lei, investiție pentru viitor

Au fost reactualizate patru programe de masterat și a apărut, în premieră, un masterat în limba engleză, cu profesori de la universități din Olanda, Marea Britanie, Germania, Franța, Polonia etc. Studenții cu performanțe deosebite vor avea șansa să câștige una dintre cele 15 burse de cercetare de 600, respectiv 800 de lei pe o perioada de trei, respectiv şase luni. Totodată, vor fi organizate patru vizite pentru schimb de experiență la patru universități din Uniunea Europeană.


Decanul facultății de drept, prof. dr. Florin Streteanu, a declarat că aceste fonduri vor face posibile masterate de nivel înalt, unde se va lucra cu maxim 15 studenți, lucru imposibil fără bani europeni, deoarece fără 25-30 de studenți nu se putea asigura latura financiară a programelor.

Articolul a fost scris de Valentin Ştefan

Ultimele Stiri
abonare newsletter