Social

Interes scăzut pentru examenul de rezidenţiat

La sesiunea specială de rezidenţiat au participat doar 259 de candidaţi, cu mult mai puţini decât locurile disponibile. Vezi pentru ce specializări erau posturile.

Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) “Iuliu Haţieganu” din Cluj a organizat astăzi o sesiune specială de rezidenţiat la care au participat 259 de candidaţi, cu mult mai puţini decât locurile disponibile. Pentru acest examen, Ministerul Sănătăţii a scos la concurs 432 de locuri.
Potrivit rectorului UMF Cluj-Napoca, Alexandru Irimie, examenul a constat într-un test grilă cu 200 de întrebări, care au avut diferite grade de dificultate.

“UMF Cluj-Napoca a organizat, duminică, o sesiune extraordinară naţională de rezidenţiat ca urmare a locurilor rămase în urma sesiunii din toamna anului trecut. Au fost 266 de candidaţi înscrişi, 7 au absentat, deci 259 au susţinut examenul, deşi noi ne aşteptam la mai mulţi candidaţi. A fost un test grilă cu 200 de întrebări de greutate medie spre mare, subiectele fiind întocmite de o comisie de specialişti. Concursul s-a desfăşurat fără incidente”, a precizat rectorul Irimie.
El a menţionat că locurile şi posturile scoase la concurs în această sesiune specială sunt pentru întreaga ţară, iar cele mai multe se referă la medicina de familie, la specializarea chirurgie generală şi radioterapie. Punctajul minim de promovare este de 60%.
Rezultatele examenului vor fi făcute publice după confirmarea acestora de către Ministerul Sănătăţii.

Ultimele Stiri
abonare newsletter