Social

Deficit de personal la UPU şi SMURD. Raed Arafat: Să vină rezidenţii

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a declarat sâmbătă cu ocazia participării la aniversarea a 20 de ani de SMURD Cluj că în sistemul de primiri urgenţe şi SMURD există deficit de personal, precizând totodată că ar mai fi nevoie de sute de medici la nivel naţional, făcând apel la rezidenţi „să se înroleze în UPU ca să poată lucra şi acolo şi la SMURD”.

Raed Arafat a declarat că pentru a se ajunge la nivelul necesar ar trebui să fie 1.200 – 1.300 de medici în ”unităţi de primiri urgenţe care să activeze şi la nivelul SMURD”.

„Există deficit şi nu este nimic de ascuns, mai ales pe partea de medici, lucru pe care încercăm să-l completăm prin rezidenţii care termină, şi îi încurajez pe medici să intre în rezidenţiatul de urgenţă, să îl finalizeze şi să se înroleze în UPU ca să poată lucra şi acolo şi la SMURD. Este un aspect de durată. Ar fi nevoie de sute de medici ca să funcţioneze pe plan naţional unităţile de primiri urgenţe şi SMURD-ul corect. Este normal acest lucru, dacă ne gândim că este o specializare recentă, dar dacă ne gândim unde suntem acum, am evoluat foarte bine. Noi nu am avut mai mulţi medici şi am scăzut, ci am pornit cu foarte puţini şi am crescut. Ca să ajungem la nivelul care este necesar, poate ar trebui să atingem 1.200 – 1.300 de medici în acest domeniu, în unităţi de primiri urgenţe care să activeze şi la nivelul SMURD”, a spus Arafat.

abonare newsletter