Social

Studenţii UBB promovează mişcarea naţională de prevenire a obezităţii infantile

Parcul Sportiv Universitar “Iuliu Haţieganu” a găzduit ieri, 18 iunie, ceremonia de premiere a celei de a doua ediţie anuală a mişcării naţionale de prevenire a obezităţii infantile şi promovare a stilului de viaţă echilibrat în rândul familiilor din România “Şi eu trăiesc sănătos!”

Peste 200 de elevi, împreună cu cadrele lor didactice coordonatoare, au fost premiaţi în acest an.

Universitatea Babeş-Bolyai, prin studenţii Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport (FEFS), s-a implicat activ în organizarea mişcării “Şi eu trăiesc sănătos!” – SETS.

„Pentru facultatea noastră este, pe de o parte o implicare responsabilă în acest proiect, pe de altă parte este o practică profesională în şcoli deosebit de utilă”, a declarat prof. univ. dr. Vasile Bogdan, decanul Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai, Cluj-Napoca.

Mişcarea SETS face parte din Epode International Network – EIN, cea mai mare reţea globală de prevenire a obezităţii, ce reuneşte 36 de programe cu metodologii similare din 24 de ţări, printre care: Franţa, Belgia, Spania, Olanda, Grecia, Canada, Brazilia, Mexic, Polonia, Portugalia, Australia şi Noua Zeelandă, în cadrul căreia mişcarea SETS este membru activ.

EIN a fost desemnată de către DG SANCO drept "Best Health promotion European project", iar intervenţiile pe activităţi fizice din cadrul mişcării “Şi eu trăiesc sănătos!” - SETS sunt recunoscute ca un model de bună practică.

De la lansare și până în prezent, SETS a integrat în mişcare peste 94.500 de elevi din ciclul primar din 252 de şcoli din Bucureşti, Roman şi Cluj-Napoca, 3.000 de cadre didactice şi peste 200.000 de părinţi, 2 milioane - public larg.

Etichete: sport sanatate ubb cluj
abonare newsletter