Social

Sancțiune de ochii lumii! Avertisment pentru chirurgul care a intrat în operație fără ață!

Șeful Spitalului Municipal, dr. Nicolae Constantea, consideră că un avertisment e suficient pentru medicul care a trimis familia unei paciente să cumpere ață chirurgicală în mijlocul operației!

În urma incidentului, conducerea Spitalului Municipal nu a făcut mare caz despre acest incident şi nici nu a considerat că este nevoie de sancţionarea medicului care a pus pe jar familia bolnavei. Deşi conducerea spitalului susţine că pe stocul unităţii sanitare exista aţă chirurgicală, doctoriţa care a operat pacienta habar nu avea de acest lucru şi a intrat în operaţie fără să aibă acest material. Şi-a dat seama că nu are cu ce să închidă operaţia, moment în care cineva din echipă a trimis familia să cumpere aţă chirurgicală, fără să întrebe însă dacă au pe stoc aşa ceva în spital. Medicii au stat cu pacienta câteva minute bune pe masa de operaţie până când fiica pacientei a mers la farmacie, a cumpărat aţă chirurgicală, s-a întors şi a predat-o. După această scenă, nimeni nu s-a ales cu vreo sancţiune în adevăratul sens al cuvântului.

La aproape o săptămână de la acest incident, conducerea spitalului spune că medicul a primit doar un avertisment scris, pe motiv că doctoriţa s-a aflat la prima abatere de acest gen. “Doctorul a primit un avertisment scris pe motiv că se află la prima abatere”, a declarat scurt Nicolae Constantea, directorul spitalului.


Vă reamintim că, săptămâna trecută, imediat după ce reporterii Monitorul de Cluj au aflat despre acest caz şi l-au contactat pe directorul Spitalului Municipal, acesta a încercat să îi convingă să facă “uitat” cazul pe motiv că este un incident minor, situaţia fiind rezolvată când a ajuns la urechile directorului. Fiica pacientei a primit înapoi cei 10 lei cheltuiţi pe aţa chirurgicală.

abonare newsletter