Social

Radu Căpâlneanu, directorul medical al Institutului Inimii Cluj, găsit INCOMPATIBIL de ANI

Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa stării de incompatibilitate în cazul lui Radu Căpâlneanu, şeful Secţiei de Terapie Intensivă Coronariană şi Cardiologie Intervenţională şi director medical al Institutului Inimii „Nicolae Stăncioiu” Cluj-Napoca, Clinica de Cardiologie. VEZI ce a declarat doctorul pentru Monitorul de Cluj.

"Dr. Radu Căpâlneanu se află în incompatibilitate, deoarece, începând cu data de 22 octombrie 2007, exercită simultan şi funcţia de administrator la două societăţi comerciale", asta se arată într-un comunicat remis presei de către reprezentanţii ANI.

Conform ANI, "Radu Căpâlneanu a încălcat dispoziţiile art. 180, alin. (1), lit. b) din Legea nr. 95/2006, potrivit cărora ".


Contactat de reporterii Monitorul de Cluj, dr. Radu Căpâlneanu a declarat că "la mine nu a ajuns nicio înştiinţare până în acest moment prin care sunt declarat incompatibil cu funcţia pe care o ocup. În cazul în care îmi va sosi, voi ataca această decizie în instanţă. Nu are cum să fiu declarat incompatibil, nici vorbă de aşa ceva. Eu am mai avut discuţia asta cu ei în urmă cu un an, le-am explicat despre ce este vorba, dar văd că ei tot m-au declarat incompatibil. În mod cert voi contesta această decizie".

"Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat încălcarea obligaţiilor legale privind starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective", se mai arată în comunicat remis de ANI


 

abonare newsletter