Social

Ziua Naţională pentru Adopţie sărbătorită la Cluj-Napoca

Luni, 2 iunie 2014, cu ocazia celebrării Zilei Naţionale pentru Adopţie, Serviciul Adopţii şi Post-Adopţii din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială Protecţia Copilului Cluj (DGASPC), organizează o serie de evenimente dedicate sărbătoririi acestei zile, dar şi promovării valorilor fundamentale ale familiei prin adopţie.

Astfel, în scopul creării şi construirii unei tradiţii dedicate Zilei Naţionale pentru Adopţie, DGASPC Cluj organizează o serie de spectacole artistice, concursuri, jocuri şi evenimente distractive. Prin sărbătorirea acestei zile, DGASPC Cluj doreşte să le reamintească tuturor cetăţenilor importanţa acestei zile, necesitatea ca fiecare copil să aibă o familie proprie, care să-l iubească, respecte, care să îi ofere siguranţa şi confortul necesar.

Evenimentele dedicate acestei zile vor avea loc la Clădirea „Casino” din Parcul Central, între orele 16.00 – 20.00 şi se vor desfăşura după următorul program:


16.00-16.15 - Film documentar „Adoptă! Fii tu familia unui copil!”

16.15-16.30 - Discursul invitaţilor


16.30-17.30 - Recitalul Corului Junior VIP

17.00-17.15 - Recitalul Corului Man


17.15-17.30 - Recital de chitară

17.30-18.15 - Piesa de teatru „Hocus Pocus”


18.15-19.00 – Spectacol de dresură de câini K9 NATION

19.00-19.30 - Spectacol de Karaoke


19.30-20.00 - Recitalul formaţiei „Jovialii”

De asemenea, în paralel, se vor desfăşura activităţi de promovare a adopţiei prin distribuirea de materiale informative, precum şi o expoziţie cu vânzare cu lucrări ale copiilor din sistemul de protecţie, un concurs de desene, ateliere de pictură pe faţă, respectiv activităţi distractive animate de clovni.

“2 iunie - Ziua Naţională pentru Adopţie în România” a fost instituită, începând din acest an. Din punct de vedere legal, adopţia constituie o operaţiune juridică prin care se stabileşte legătura de filiaţie dintre adoptatori şi adoptat, precum şi legături de rudenie între adoptat şi rudele adoptatorului. Dincolo de procedurile legale, adopţia este un proces care presupune o încărcătură emoţională şi sentimentală foarte mare, atât din partea copilului cât şi din partea viitorilor părinţi adoptatori. Adopţia oferă copiilor şansa să crească într-o familie permanentă, iar unei familii sau persoane şansa de a se împlini în rol parental. Adopţia înseamnă mai mult decât luarea în îngrijire a unui copil lipsit de protecţia familiei biologice, ea presupune crearea unei legături pentru toată viaţa între părintele adoptiv şi cel adoptat.

Ziua Naţională pentru Adopţie vizează celebrarea venirii copiilor, indiferent de vârstă, etnie sau stare de sănătate, în familie, prin adopţie, transmiterea la unison a mesajului familiilor monoparentale şi biparentale despre adopţie şi despre cum le-a schimbat aceasta viaţa, îmbrăţişarea adopţiei, a copilului adoptat şi a familiei adoptive cu tot trecutul, prezentul şi viitorul ei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter