Social

Deținuții din Gherla expun din nou la Cluj

Librăria Creștină Grace`S Home din Cluj-Napoca, a fost miercuri, 28 mai 2014, gazda vernisajului Expoziției de Pictură cu tema „Autoportret”, care conține lucrări realizate de persoane private de libertate din Penitenciarul Gherla.

Poză ilustrativă Poză ilustrativă

Vizitatorii vor avea posibilitatea timp de două săptămâni, să admire și să achiziționeze picturi în ulei pe pânză și carton, realizate de zece persoane condamnate, în cadrul Atelierului de pictură ”Catharsis – Identitate prin creație”. La elaborarea catalogului de prezentare a expoziției, au fost folosite texte cu aceeași temă, „Autoportret”, realizate de patru deținuți în cadrul Atelierului de creație literară.

Atelierul de pictură este realizat în colaborare cu pictorii Iurie Cojocaru și Tonea Dănuț, iar cel de creație literară, cu aportul scriitorului Dorin Mureșan. Cei trei colaboratori au contribuit și anul trecut la realizarea expoziţiei de pictură „Suferinţă şi speranţă”, organizat la Turnul Croitorilor din Cluj-Napoca.


Sistemul penitenciar are rolul de custodiere şi educare a persoanelor care au comis infracţiuni, iar scopul activităților educaționale cultural-artistice, este acela de a facilita reintegrarea socială a persoanelor private de libertate, ulterior încheierii perioadei privative de libertate.

abonare newsletter