Social

Se caută voluntari pentru petrecerea copiilor cu autism. Te înscrii?

Cu cât numărul voluntarilor va fi mai mare, cu atât mai mulţi copii se vor putea bucura de o petrecere organizată cu ocazia “Zilei Copilului”.

1 iunie, data la care sunt serbaţi toţi copiii din lume, se aproprie cu paşi repezi. Părinţii se gândesc din timp la cadourile pe care le vor face copiilor şi în ce locuri deosebite să-i ducă pentru a se juca în voie.

O atenţie deosebită este îndreptată în acest an şi către copiii cu autism din Cluj-Napoca. Trei studente de la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării s-au gândit să organizeze o petrecere în cinstea lor. Dar pentru ca petrecerea să poată fi posibilă, şi pentru ca de ea să se bucure un număr cât mai mare de copii, este nevoie de voluntari. Aşadar, studentele fac un apel către toate persoanele care sunt interesate să facă ziua mai frumoasă unui copil cu autism.


“Suntem trei studente care avem de organizat o campanie pentru facultate şi ne-am gândit să organizăm o petrecere pentru copiii cu autism cu ocazia serbării “Ziua Copilului”. Pentru organizarea acestei petreceri avem nevoie de un număr cât mai mare de voluntari. Avem nevoie de un voluntar la fiecare copil, de aceea, cu cât numărul voluntarilor va fi mai mare cu atât mai mulţi copii se vor putea bucura de această petrecere”, a povestit pentru Monitorul de Cluj, Varga Szidonia, una din cele trei studente care au iniţiat campania.

Ce trebuie să faci?

Dacă vrei să aduci un zâmbet pe feţele copiilor cu autism trebuie să intri pe pagina de Facebook “Fii voluntar pentru o zi”, să te inscrii, iar în cel mai scurt timp vei fi sunat de una dintre iniţiatoarele campaniei şi îţi vor fi oferite toate informaţiile de care ai nevoie.


Petrecerea copiilor cu autism va avea loc vineri, în intervalul orar 14.00 – 16.00, la sediul Asociaţiei Autism Transilvania de pe strada Gheorghe Marinescu, numărul 86.

De ce copiii cu autism?

Studentele au ales ca şi temă de campanie copiii cu autism pentru că: “ ni se pare că lumea nu înţelege deocamdată că copiii cu autism pot fi integraţi în societate, că pot să se joace alături de ceilalţi şi că nu trebuie să fie priviţi diferit”, a mai povestit Varga Szidonia.


În cadrul acestei petreceri copiii cu autism vor desfăşura fel de fel de activităţi în aer liber în funcţie de capacităţile motorii ale fiecărui copil: jocuri cu mingea, desene pe astfalt, pictură, desene pe faţă sau vor putea să-şi facă singuri tortul.

 


 

 


 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter