Social

Buluc la “Noaptea Muzeelor”

Numai Muzeul de Artă din Cluj-Napoca a fost vizitat în noaptea de sâmbătă spre duminică de 15.000 de persoane.

Muzeele din întreaga ţară şi-au deschis larg porţile în noaptea de sâmbătă spre duminică pentru a fi vizitate de publicul interesat de artă. La Cluj, evenimentul “Noaptea Muzeelor” a înregistrat un real succes. Zeci de mii de clujeni au decis să-şi petreacă seara de sâmbătă în incinta unui muzeu.

La Muzeul de Artă, clujenii “s-au călcat în picioare” pentru a vizita obiectele care au fost expuse. Conform reprezentanţilor muzeului: “numărul vizitatorilor care au fost prezenţi la “Noaptea Muzeelor” a fost de aproximativ 15.000 de oameni”. Acelaşi număr de vizitatori au fost prezenţi şi în anul 2013.


Pragul Muzeului Etnografic din Transilvania a fost trecut în acest an de 6.740 de vizitatori.

9.000 de vizitatori la muzeele UBB

Mii de vizitatori au fost prezenţi şi la muzeele din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai. Conform purtătorului de cuvânt a UBB, Paul Farcaş, Muzeul Zoologic a fost vizitat de un număr de 2.200 de vizitatori şi tot acelaşi număr de vizitatori s-a înregistrat şi la Vivariu. Muzeul de mineralogie a fost vizitat de 1.661 de persoane, cel de paleontologie şi statigrafie de 1.493, iar Muzeul de Istorie Universală a fost vizitat de 1.247 de persoane.


13 muzee, înscrise în progam

În cadrul evenimentului “Noaptea Muzeelor” din judeţul nostru au fost înscrise un număr de 13 muzee. Din municipiul Cluj-Napoca au fost deschise publicului larg nouă muzee, şi anume: Muzeul de Artă Cluj-Napoca, Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei, Muzeul Etnografic al Transilvaniei, Muzeul Mitropoliei Clujului şi muzeele Universităţii Babeş-Bolyai (de istorie, mineralogie, paleontologie, zoologie şi vivariul). Totodată, au fost deschise şi muzeele din Turda, Dej, Floreşti şi Ciucea.

Toate aceste muzee au fost vizitate de zeci de mii de persoane în noaptea de sambătă spre duminică.


Dacă în timpul unei zile obişnuite numărul vizitatorilor este de ordinul zecilor, cu ocazia evenimentului “Noaptea Muzeelor” numărul acestora înregistrează o creştere considerabilă. Unul dintre motive ar fi că intrarea este gratuită.

 

abonare newsletter