Social

Ziua Regelui, sărbătorită la Cluj-Napoca

Peste 1000 de monarhiști, din mai multe regiuni ale țării, au sărbătorit sâmbătă, la Cluj-Napoca, Ziua Regelui, în cadrul unor momente artistice și a unor sesiuni de prezentări ale seminificației zilei de 10 mai pentru istoria României.

Peste 1000 de monarhiști din mai multe regiuni ale țării au serbat la, Cluj-Napoca, Ziua Regelui Peste 1000 de monarhiști din mai multe regiuni ale țării au serbat la, Cluj-Napoca, Ziua Regelui

Evenimenul a fost organizat de Clubul Monarhiștilor Clujeni în parteneriat cu Clubul Monarhiștilor Maramureșeni iar manifestarea a reunit peste 1000 de participanți din mai multe județe ale țării.

Despre semnificațiile zilei de 10 mai pentru istoria românilor a vorbit prof. dr. Călin Felezeu, vicepreşedinte al Asociaţiei Profesorilor de istorie din România.


Momentele solemne au fost însoțite de piese muzicale corale interpretate de grupul vocal dirijate de artistul liric Dan Dumitrana și de muzica militară a Fanfarei Județului Alba conduse de dirijorul Coriolan Laurian Honcaș.

La final, cei peste 1000 de monarhiști în frunte cu fanfara, au plecat încolonați pe traseul Piata Avram Iancu - Bulevardul 21 Decembrie 1989 - Piața Unirii – Bulevarul Eroilor scandând ”Trăiască Regele!”, ”Regele și patria!” și ”Nu mai vrem 10 mai fără Regele Mihai”.

abonare newsletter