Social

Studenții UBB premiați în cadrul unor competiții internaționale

Studenţii Facultății de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai au obţinut locul I la Concursul de Studii de Caz „Dr. Susánszky János”, organizat de Institutul de Management şi Facultatea de Ştiinţe Economice a Universităţii din Miskolc (Ungaria) în perioada 24-25 aprilie 2014.

UBB a fost reprezentată de echipa Qualiteam, alcătuită din 4 studenţi ai Facultății de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor: Czirják Renáta (anul II), Demeter Zselyke (anul I master), Kiss Alpár (anul II) și Székely Rita (anul II).

"Participanții au avut ca sarcină elaborarea unui plan de afaceri pentru finanțarea unui start-up care se ocupă cu aplicații smartphone. Echipele au avut la dispoziţie 10 ore pentru elaborarea soluţiilor. Alături de echipa clujeană, la concurs au participat alte şase echipe, reprezentând universităţi din Budapesta, Debrecen, Miskolc, Pécs și Veszprém", au declarat reprezentanţii UBB Cluj-Napoca.


Rezultatul final al concursului:

- Locul I: Universitatea Babeş-Bolyai, Cluj-Napoca


- Locul II: Universitatea din Pécs

- Locul III: Universitatea Pannon, Veszprém


"În cadrul unui alt concurs internațional, “BCG Strategy Cup 2014", organizat în perioada 26-27 aprilie de către Boston Consulting Group Hungary, studenta Ábrahám Krisztina (anul II master Managementul Afacerilor - limba maghiară) a obţinut, de asemenea, locul I. La concurs

au aplicat peste o sută de studenţi. Cei 24 de finaliști au fost selectaţi pe baza CV-urilor și a răspunsurilor date la testul online", au mai declarat reprezentanţii UBB Cluj-Napoca.


În acest an, echipele au avut sarcina să elaboreze un plan strategic privind alegerea alternativei optime de expansiune pentru o companie minieră din Brazilia.

Ultimele Stiri
abonare newsletter