Social

De luni, spitalele din Cluj, controlate "la sânge"

Controalele vor debuta luni şi vor viza respectarea criteriilor de internare şi eliberarea decontului de cheltuieli.

Scandalul “silicoanelor” de la Spitalul de Arşi din Bucureşti, unde trei medici au fost arestaţi în legătură cu fapte de corupţie privind efectuarea de operaţii estetice ilegale, se lasă cu controale la spitalele din ţară.

Conform reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii, controale se vor face, în prima fază, în 77 de unităţi spitaliceşti din ţară şi vor fi făcute de către echipe formate din membrii ministerului şi al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.


Controalele, care se vor desfăşura pe parcursul unei luni, vor viza respectarea criteriilor de internare, întocmirea şi eliberarea decontului de cheltuieli şi întocmirea, respectarea şi raportarea listelor de prioritate pentru cazurile programabile, potrivit Contractului cadru.

“Prioritate” vor avea secţiile chirurgicale ale unităţilor spitaliceşti în care se vor efectua controale. Vor fi analizate toate documentele spitalelor, în special cele care se referă la partea financiară, iar managerii spitalelor, în care vor fi găsite nereguli, vor fi sancţionaţi conform legii.

abonare newsletter