Social

Manifestaţie de susţinere a lui Mazăre, în Constanța

Câteva zeci de persoane, cele mai multe din campusul social Henri Coandă, participă, miercuri, în faţa sediului Primăriei Constanţa, la o nouă manifestaţie de susţinere a primarului Radu Mazăre.

Oamenii s-au adunat, începând cu ora 10.45, în faţa sediului Primăriei Constanţa, unde scandează "Libertate", "Vrem primarul", "Mazăre, Mazăre", "Vrem la Bucureşti".

De asemenea, manifestanţii au foi pe care scrie "DNA, Henri Coandă v-a lupta", "Mazăre nu uita, noi suntem puterea ta", "Pe vânt, pe ploaie chioru i-a bătaie", "La greu, la bine, noi suntem cu tine", "Avem oraş, avem valoare, avem primaru' de onoare".


La acţiune participă şi copii.

La un moment dat, o femeie a venit între manifestanţi şi a spus că nu este de acord cu acest protest şi nici cu tot ceea ce a făcut primarul Radu Mazăre în municipiu, fapt care a atras nemulţumirea celor prezenţi, care au huiduit-o şi au îmbrâncit-o, încercând să o determine să plece din faţa primăriei. Femeia a plecat, intrând în sediul primăriei.


Unul dintre protestatari, Nicolae Mavrodin, a spus că, începând de joi, va coordona aceste acţiuni, cel de astăzi fiind un protest spontan.

El a mai spus că doreşte eliberarea primarului Radu Mazăre şi că asemenea proteste vor avea loc în fiecare zi până când acest lucru se va întâmpla.


Mavrodin a mai spus că, tot de joi, va începe o campanie de strângere de semnături pentru iniţierea unui proiect de lege care să ducă la tragerea la răspundere a judecătorilor şi procurorilor care fac fapte penale. Acesta a ami adăugat că asemenea manifestaţii vor avea loc nu doar în Constanţa, ci şi în alte oraşe din ţară, între care Bucureşti, Braşov şi Craiova.

Nicolae Mavordin este unul dintre liderii protestarilor de la manifestaţiile care au avut loc în Constanţa, în anul 2012, împotriva Guvernului.


Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a fost reţinut, marţi noapte, pentru 24 de ore fiind urmărit penal pentru luare de mită. El este acuzat de procurorii anticorupţie că a luat mită 175.000 de euro de la un reprezentant al firmei care a construit campusul de locuinţe sociale "Henri Coandă".

Ultimele Stiri
abonare newsletter