Social

Calculatoare pentru elevii săraci ai Clujului

Elevii cu o stare materială precară pot să primească 200 de euro de la stat, bani care reprezintă avansul pentru un calculator.

Când în ziua de astăzi,mulţi copii sunt posesorii unor aparate performante, cum ar fi tablete, telefoane cu touchscreen sau laptopuri, sunt unii copiii care nu au atins un calculator în viaţa lor, dar care visează să îl aibă. Părinţii acestor copii nu au posibilitatea să-l cumpere din cauză că nu le permite starea financiară.

Pentru a-i ajuta pe aceşti copii să intre în posesia unui calculator, statul pe oferă un ajutor: le acordă sumă de 200 de euro necesară pentru plata avansului unui calculator tip desktop.


Cine poate beneficia de aceşti bani?

De programul “Euro 200”, programul prin care elevii primesc suma de 200 de euro, pot beneficia elevii şi studenţii din învăţământul de stat sau particular de stat, care au până în 26 de ani, care provin din familii cu venituri brute lunare de maximum 150 de lei pe membru de familie.

Elevii care vor să beneficieze de această subvenţie de la stat trebuie să depună cereri în perioada 1-21 aprilie la sediile unităţilor de învăţământ. Cererile vor fi analizate, iar la începutul lunii iunie, elevii vor afla dacă vor beneficia sau nu suma de bani primită de la stat.


Părinţii vor trebui să suporte din buzunarul propriu restul banilor pentru achiziţionarea calculatorului. “Mi se pare bună ideea de a ne da statul bani pentru achiziţionarea unui calculator pentru că noi din salariile pe care le încasăm lunar nu ne permitem. Îmi doresc de mult timp să-i cumpăr copilului meu un calculator, însă nu am avut cu ce bani. Aşa o să depunem cumva şi noi un efort financiar şi o să îl cumpărăm”, a povestit Maria, mama unui elev din clasa a II-a.

Anul trecut, la nivelului judeţului Cluj, 128 de elevi au vrut să beneficieze de acest program, însă cererile nu au fost aprobate decât la 88.




 

 


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter