Social

„Mitingul pentru Familie”, organizat în aceeași zi cu marșul Cluj Pride 2024

Mitingul pentru Familie va fi organizat sâmbătă, 15 iunie, în aceeași zi cu marșul Cluj Pride 2024.

Mitingul pentru Familie va fi organizat sâmbătă, 15 iunie, în aceeași zi cu marșul Cluj Pride 2024| Foto: monitorulcj.ro Mitingul pentru Familie va fi organizat sâmbătă, 15 iunie, în aceeași zi cu marșul Cluj Pride 2024| Foto: monitorulcj.ro

 

 


Sâmbătă, 15 iunie, vor avea loc două evenimente complet opuse, în centrul municipiului Cluj-Napoca și lângă Catedrală. Astfel, marșul Cluj Pride 2023, anunțat de aproape o lună, va avea loc sâmbătă, 15 iunie, în Piața Unirii.

 


„Ediția din acest an marchează un an de la decizia Curții Europene a Drepturilor Omului în cazul Buhuceanu, Ciubotaru și alte 20 de familii împotriva României, care obligă statul român la recunoașterea familiilor de același sex. Cu toate acestea, statul român a continuat să își ignore obligațiile față de toți cetățenii săi. Familiile LGBTQ+ rămân deosebit de vulnerabile, nebeneficiind de niciun fel de recunoaștere sau protecție legală. Familiile de același sex trăiesc zilnic în nesiguranță, cu teama că persoana iubită nu va fi recunoscută legal în momentele de cumpănă. Deși își trăiesc viața la fel că restul cetățenilor români, membrii comunității LGBTQ+ sunt privați de recunoașterea legală a ceea ce ar trebui să fie cel mai sfânt lucru pentru oricine - familia. Membrii comunității LGBTQ+ sunt oameni care muncesc cot la cot pentru a-și construi un viitor împreună, contribuind la comunitatea noastră prin taxe și implicare civică. Aceștia formează cupluri care își cresc copiii cu iubire și grijă, oferindu-le un cămin plin de afecțiune și stabilitate. Și totuși, sunt excluși de la drepturile și protecțiile pe care le oferă recunoașterea legală. 
Acum este momentul să ne unim vocile și să cerem dreptate și egalitate pentru toți. Recunoașterea legală a familiilor LGBTQ+ nu este doar o dorință, ci o necesitate și o dovadă a calității egale de cetățeni ai țării. Este o reflecție a valorilor noastre ca societate, o declarație că prețuim iubirea și că respectăm drepturile fundamentale ale tuturor oamenilor. 
Este timpul să arătăm că societatea noastră este pregătită să accepte și să protejeze iubirea în toate formele sale. Invităm clujenii să ni se alăture la marșul Cluj Pride, pentru a spune cu fermitate că toate relațiile merită recunoaștere!”, au transmis organizatorii.

Tot sâmbătă se mai anunță o altă manifestație, un „ Miting pentru Familie”, organizat de către Comunitatea Identitară, în Piața Avram Iancu, de la ora 16:00.


„Evenimentul va fi pentru susținerea familiei naturale, formată din bărbat, femeie și copii. Vino în stradă alături de noi! Apără-ți familia, apără-ți neamul, apără-ți copiii, apără principiile creștine! Spune NU căsătoriilor între sodomiți și spune NU propagandei sexo-marxiste, ce țintește minorii!”, au transmis organizatorii.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Comunitatea LGBTQ+ iese în stradă. Marșul Pride din Cluj va avea loc în 15 iunie.

Comisia Europeană a sesizat justiția UE împotriva Ungariei în legătură cu legea anti-LGBT+

Ultimele Stiri
abonare newsletter