Social

Încă un grup cetăţeni români evacuaţi din Fâşia Gaza a ajuns în România

86 de cetăţeni români şi membri de familie, evacuaţi din Fâşia Gaza, au ajuns în România marți dimineață.

86 de cetăţeni români şi membri de familie, evacuaţi din Fâşia Gaza, au ajuns în România. FOTO: Facebook/ Ministerul Afacerilor Externe 86 de cetăţeni români şi membri de familie, evacuaţi din Fâşia Gaza, au ajuns în România. FOTO: Facebook/ Ministerul Afacerilor Externe

 

 


Un grup de 86 de cetăţeni români şi membri de familie ai acestora, evacuaţi din Fâşia Gaza, a ajuns în România, marţi, la bordul unei curse speciale, operate de către Compania Naţională TAROM, transmite Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

 


Cei 86 de cetăţeni români şi membri de familie au ajuns pe teritoriul Republicii Arabe Egipt prin punctul de frontieră Rafah, în cursul zilei de sâmbătă, fiind preluaţi ulterior de către reprezentanţii Ambasadei României în Egipt. O echipă mobilă a Celulei de Criză a MAE i-a însoţit apoi până la Cairo, de unde au fost îmbarcaţi spre România.

MAE continuă dialogul cu autorităţile israeliene şi egiptene în vederea facilitării evacuării şi a celorlalţi cetăţeni români şi membri de familie aflaţi în Fâşia Gaza, în funcţie de evoluţiile din teren şi de acordul părţilor implicate.


„Reamintim că, în prezent, trei echipe consulare mobile din cadrul Unităţii de Reacţie Rapidă a Celulei de Criză MAE se află în Egipt, în vederea sprijinirii demersurilor specifice în teren”, arată sursa citată.

Până în prezent, 220 de cetăţeni români şi membri de familie ai acestora au fost evacuaţi din Fâşia Gaza.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Încă un grup cetăţeni români evacuaţi din Fâşia Gaza a ajuns în România

Ultimele Stiri
abonare newsletter