Social

Alte 76 persoane din centre pentru persoane cu dizabilități au nevoie de internare în spital! Vezi în ce județe sunt centrele

76 de persoane relocate din centre pentru persoane, dintr-un total de 216, au nevoie de internare în spital.

Centru pentru persoane cu dizabilități / Foto: pexels.com Centru pentru persoane cu dizabilități / Foto: pexels.com

 

 


Dintr-un total de 216 persoane relocate din centrele destinate persoanelor cu dizabilităţi, 76 au necesitat internare, a anunţat, vineri, Ministerul Sănătăţii.

 


„Dintr-un număr de 216 persoane relocate din centrele sociale destinate persoanelor cu dizabilităţi din judeţele Constanţa, Dolj, Gorj, Maramureş, Neamţ, Satu-Mare, Teleorman, Timiş, Tulcea şi Vrancea, 76 de persoane au necesitat internare iar restul, evaluare şi urmărire medicală în ambulatoriile de specialitate ale spitalelor judeţene. Acestea sunt datele transmise Ministerului Sănătăţii de către Direcţiile de Sănătate Publică judeţene, după verificările şi evaluările medicale de specialitate efectuate în ultima săptămână”, se precizează într-un comunicat.

Conform aceleiaşi surse, Ministerul Sănătăţii se asigură că persoanele rezidente în centrele sociale aflate în relaţie cu autorităţile locale sau cu alte agenţii din subordinea Ministerului Muncii beneficiază de asistenţă medicală de continuitate. 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Centre sociale clandestine sau cu activitatea suspendată și amenzi de peste 130.000 de euro în Cluj

Azilele groazei, efecte până la Cluj. Amenzi de peste 320.000 lei, după controale la 12 centre din județ.

abonare newsletter