Social

Valoarea tichetelor de masă ar putea crește, de la vară, la 40 de lei

Ministrul Finanțelor a propus majorarea valorii tichetelor de masă, începând din iulie, la 35 sau chiar 40 de lei.

Valoarea tichetelor de masă ar putea crește, de la vară, la 40 de lei. Foto: depositphotos.com Valoarea tichetelor de masă ar putea crește, de la vară, la 40 de lei. Foto: depositphotos.com

 

 


Valoarea tichetelor de masă s-ar putea majora, din vară, la 40 de lei. Propunerea a fost formulată în cadrul reuniunii Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social, la care au participat membri ai Guvernului și reprezentanți ai sindicatelor și patronatelor, scrie Avocat.net

 


Tichetele de masă, majorate la vară

În acest context, Adrian Câciu, ministrul Finanțelor, a prezentat propunerea de a se mări valoarea nominală a tichetelor de masă la 35 de lei sau la 40 de lei, după cum a transmis Guvernul la sfârșitul întâlnirii. Majorarea ar urma să se aplice de la 1 iulie.

Ordinul MF 1.263/2023 stabilește că valoarea maximă a unui tichet de masă rămâne la 30 de lei cel puțin până în septembrie 2023. Dacă se dorește majorarea valorii tichetelor de masă din vară, ordinul amintit trebuie modificat.


„În cadrul reuniunii, s-au dezbătut propunerile organizațiilor sindicale de modificare și completare la Legii 367/2022 privind Dialogul Social. În urma discuțiilor, premierul Nicolae-Ionel Ciucă a dispus ca până pe 15 mai, Consiliul de Dialog Social de la Ministerul Muncii și Solidarității Sociale să agreeze formula finală pentru viitorul cadru normativ”, se arată într-un comunicat al Executivului.

Majorarea valorii nominale a tichetelor de masă e doar o intenție a Guvernului. Pentru a se putea aplica, măsura trebuie cuprinsă într-un proiect de act normativ, ce va trebui adoptat de Executiv și publicat în Monitorul Oficial.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Bărbații ar putea primi tichete cadou de 300 de lei. Ministrul Familiei: „Egalitatea nu e doar despre drepturile femeilor”

abonare newsletter