Social

Tone de produse second hand urmau să ajungă la Cluj. Autorități: „Mărfurile erau deșeuri”

Poliţiştii de frontieră și lucrătorii Protecției Consumatorului nu au permis intrarea în ţară a unui automarfar încărcat cu mobilier și saltele second hand.

sursă foto Facebook Poliția de Frontieră, Sighetu Marmației sursă foto Facebook Poliția de Frontieră, Sighetu Marmației

 

„În data de 10 martie, la ora 11.45, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, județul Satu Mare, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, un cetățean român, în vârstă de 34 de ani. Bărbatul, domiciliat pe raza județului Satu Mare conducea un automarfar înmatriculat în România”, transmite Poliția de Frontieră Sighetu Marmației.


Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, mobilier și saltele second hand, de la o societate comercială din Olanda către o societate comercială de pe raza județului Cluj.

„Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transfer de deşeuri, polițiștii de frontieră au solicitat sprijin autorizat lucrătorilor Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Satu Mare, care au stabilit că bunurile transportate – în total 5.000 kg -  nu pot intra pe teritoriul României, întrucât marfa nu corespunde operațiunilor de curățare, dezinfecție și dezinsecție. În acest caz, autoritățile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a bunurilor transportate, fiind înapoiate pe teritoriul maghiar”, mai spun polițiștii.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Mașinile SECOND HAND aduse din străinătate s-ar putea scumpi. Autoturismele vor fi declarate personal la RAR

Francezii vor livra alte 10 autobuze articulate second hand la Cluj pentru zona metropolitană

Centrul Clujului, plin de magazine second hand. Brandurile renumite, doar pentru IT-ști?

Ultimele Stiri
abonare newsletter