Social

Clujeanul Vlad Pop urcă Kilimanjaro, pentru a ajuta 200 de copii bolnavi de cancer

În câteva zile, clujeanul Vlad Pop va urca Kilimanjaro, cel mai înalt munte al Africii, pentru a ajuta 200 de copii diagnosticați cu cancer să își continue studiile după tratamente chinuitoare.

Clujeanul Vlad Pop urcă Kilimanjaro în câteva zile/ Foto: Vlad Pop - Facebook Clujeanul Vlad Pop urcă Kilimanjaro în câteva zile/ Foto: Vlad Pop - Facebook

 

 


Pe 26 august Vlad Pop pleacă de pe Aeroportul Henri Coandă spre Tanzania pentru a urcă pe Kilimanjaro (5.895 m), cel mai înalt munte al Africii.

Foto: Vlad Pop

Sportivul clujean face acest lucru pentru copiii Magic(i) - pentru a putea continua să ofere cele 200 de Burse Educaționale MagicEDU și anul următor.


„Pe 2 septembrie, Vlad va pune steagul din tabăra MagiCAMP pe Vf. Uhuru și alături de voi toți vrea să ducă mesajul de speranța acolo sus”, spun reprezentanții Asociației Magic.

Angi, unul dintre copiii magici

Cei din Asociația Magic au împărtașit cu noi o poveste magică, cea a lui Angi, unul dintre cei 200 de copii pentru care Vlad aleargă.


De mică, Angi a fost pasionată de chimie, biologie, matematică și fizică. Ea a participat la concursuri și olimpiade, iar învățatul în plus la aceste materii nu i-a fost niciodată corvoadă, ci relaxare și bucurie – chiar și în chinuitoarele luni petrecute în spital.

Angi este o superbă și sclipitoare domnișoară, beneficiar MagicEDU și proaspătă studentă la Medicină, în Marea Britanie.


„Visul meu este să particip la îmbunătățirea chimioterapiei actuale, așa că am căutat facultățile de top din Anglia, care organizează programe de cercetare medicală. Astfel, cu multă perseverență, pasiune și sprijinul părinților, am reușit să obțin o bursă la medicină, în Marea Britanie. Cred cu tărie că primul pas pentru a ajută cu adevărat lumea din jurul nostru este de a lupta pentru educație”, spune Angi.

Angi, unul dintre cei 200 de copii pentru care Vlad aleargă / Foto: Vlad Pop

Cândva, niște copii magici vor fi tratați cu chimioterapii miraculoase, la descoperirea cărora va fi contribuit și o domnișoară magică, pe nume Angi - așa se închide cercul magiei.


Vlad Pop va ridica steagul copiilor Magic pe vârful muntelui Kilimanjaro

Însoțit de Manasseh Mbise, Vlad va porni pe 28 august din tabăra Umbwe situată la 1800 m spre poartă Umbwe 2.850 m.

Traseul este de 11 km și se parcurge în aproximativ 4 ore prin junglă. De acolo se vor îndrepta spre tabăra Barranco (3.900 m) și au de parcurs 6,3 km, în mai puțîn de 4 ore.

În ziua următoare vor urcă de la Barranco spre Karanga (3995 m) și au de parcurs o distanță de 5.3 km în mai puțin de 3 ore. În ziua 4 vor ajunge în tabăra Barafu (4.673 m) după 3.9 km, iar la ora 23:00 vor porni spre summit pe traseul de 4.9 km.

Dacă Kilimnajaro va fi bun, pe 2 septembrie la ora 7:00 dimineață Vlad va ridică steagul copiilor Magic pe vârful Uhuru (5895 m). După câteva minute vor coborî la tabăra Mweka 3.100 m și apoi spre tabăra Umbwe 2.900 m.

Dacă povestea lui Vlad vă inspiră puteți să întindeti o mână de ajutor copiilor:

CITEȘTE ȘI:

Alex Benchea, alpinistul cu ochii albi. La doar 21 de ani, a cucerit Mont Blanc și Kilimanjaro!

EXCLUSIV. Mărturiile sportivului clujean Vlad Pop, din Infernul Alb: „Vocea copiilor mi-a dat putere să ajung cu bine în cel mai dificil moment”

Ultimele Stiri
abonare newsletter