Social

Peste 80% din populația județului Cluj, recenzată. Vezi unde sunt punctele fixe de recenzare

Peste 80% din populația județului Cluj a fost recenzată. Restul clujenilor care încă nu au făcut-o mai au la dispoziție încă 5 zile, dacă nu vor să primească o amendă usturătoare.

Peste 80% din populația județului Cluj, recenzată / Foto: Emil Boc - Facebook Peste 80% din populația județului Cluj, recenzată / Foto: Emil Boc - Facebook

 

 


Județul Cluj a depășit pragul de 80% al persoanelor recenzate, conform estimărilor Institutului Național de Statistică.

 


Persoanele care doresc să se recenzeze o pot face atât la recenzorii autorizați din teren, cât și în punctele fixe puse la dispoziție de către autoritățile locale până duminică, 24 iulie 2022.

„Cu acest prilej, prefectul a contactat și îndemnat reprezentanți ai societății civile să se implice activ la susținerea Recensământului Populației și al Locuințelor 2021.


Îndemnăm cetățenii care nu s-au recenzat până în acest moment să participe la acest demers sociologic absolut necesar autorităților locale, cât și celor naționale”, a transmis Prefectura Cluj.

Lista punctelor fixe de recenzare poate fi consultată AICI.


Amenzi usturătoare pentru cei care nu se recenzează

Rata de recenzare a populaţiei din România a ajuns la 83% în urmă cu câteva zile. Comisia Centrală pentru Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor a decis prelungirea cu o săptămână, de la 17 iulie până la 24 iulie a perioadei de recenzare iar, a anunţat, joi, preşedintele Institutului Naţional de Statistică, Tudorel Andrei.

„Comisia a decis prelungirea perioadei de recenzare până la 24 iulie 2022, ţinând seama de interesul populaţiei. Pe lângă recenzarea din uşă în uşă, am decis înfiinţarea unor puncte fixe şi există un interes foarte mare din partea populaţiei. În ultimele zile, după introducerea punctelor fixe, a existat o participare mult mai largă, am avut o medie de 250.000 de persoane recenzate pe zi”, a spus Tudorel Andrei, într-o conferinţă de presă.


Întrebat dacă la nivelul localităţilor cu recenzare redusă s-ar putea prelungi termenul, el a arătat că acest lucru va fi analizat.

Amenda pentru persoanele care nu vor fi recenzate este între 1.000 şi 3.000 de lei.

CITEȘTE ȘI:

Recensământ 2022. 8 puncte fixe pentru recenzarea față în față, deschise în Cluj-Napoca

Primăria Cluj-Napoca are nevoie de recenzori. Câți bani poți câștiga pentru fiecare persoană recenzată

Ultimele Stiri
abonare newsletter