Sănătate

Terapie nouă pentru cel mai întâlnit tip de cancer la copii, dezvoltată de cercetători. Sunt necesare tratamente noi urgent

O terapie nouă a fost dezvoltată de cercetătorii din Finlanda și de la Harvard pentru cel mai întâlnit tip de cancer la copii. Tratamente noi sunt necesare urgent, spun specialiștii.

Terapie nouă pentru cel mai întâlnit tip de cancer la copii, dezvoltată de cercetători / Foto: depositphotos.com Terapie nouă pentru cel mai întâlnit tip de cancer la copii, dezvoltată de cercetători / Foto: depositphotos.com

 

 


O nouă terapie pentru leucemia acută limfoblastică (LAL), cel mai frecvent tip de cancer întâlnit la copii, a fost dezvoltată de Universitatea Tampere din Finlanda în cooperare cu Institutul de Celule Stem Harvard (HSCI), informează agenţia Xinhua.

 


Prognosticul în caz de recidivă LAL cu celule T este foarte rezervat, iar noi tratamente sunt necesare urgent.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 

Noua terapie dezvoltată de cele două instituţii constă într-o combinaţie de medicamente care s-a dovedit eficientă la aproximativ o treime dintre pacienţi.


În tratamentul leucemiei, eficacitatea unui singur medicament se pierde de obicei rapid, de aceea noul studiu a căutat să găsească combinaţii eficiente de medicamente.

„Aceasta este o nouă opţiune promiţătoare de tratament pentru LAL cu celule T. Următorul pas este de a introduce descoperirea în practica clinică pentru pacienţii cu boală recidivantă sau refractară prin studii clinice de fază incipientă”, a declarat Olli Lohi, director de cercetare la Universitatea Tampere.


Studiul a fost publicat în Blood, un jurnal ştiinţific din domeniul hematologiei.

La acest studiu au participat şi cercetători de la Universitatea din Carolina de Nord, Universitatea din Finlanda de Est şi Universitatea din Helsinki.

Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Cele mai multe cazuri de cancer din România, descoperite în stadii târzii: „E nevoie de soluții personalizate”

Risc mai mare de apariție a cancerului de piele la agricultori și angajații care lucrează în aer liber

Ultimele Stiri
abonare newsletter