Sănătate

Descoperă tehnica ideală pentru transplantul de păr pentru scalp, barbă și sprâncene! (P)

Cine nu dorește păr bogat pentru scalp, densitatea și contur pentru barbă și sprâncene viguroase, într-o formă potrivită trăsăturilor și particularităților faciale?!

Sursa foto: ww.ortokinetic.ro Sursa foto: ww.ortokinetic.ro

Pentru toate acestea există, din fericire, o tehnică ideală, pe care experții implantologi o folosesc în prezent cu succes și în țara noastră - metoda Fue Manual Ultimate, cea care nu implică aparate motorizate și permite medicilor implantarea cu implantatoare LION de ultimă generație. Despre ce reprezintă această procedură minuțioasă prin care se pot acoperi zonele lipsite de păr, se poate contura forma și se poate mări densitatea părului facial, o tehnică chirurgicală sigură, exclusiv manuală, ne vorbește Dr. Cosmin Moculescu, expert implantologie-păr în cadrul Bucharest Hair Institute.
Ca în orice domeniu, și în implantologie există tehnici diferite, dar FUE Manual Ultimate este tehnica-vârf de lance în prezent, pretutindeni în lume. 
Dr. Cosmin Moculescu, expert implantologie-păr în cadrul Bucharest Hair Institute: “Datorită acestei tehnici, rata de supraviețuire a firelor implantate este de peste 95%. Avantajele sunt multiple și net superioare oricărei alte metode, în prezent fiind plasată pe primul loc în clasamentul intervențiilor chirurgicale de implant de păr. În cadrul Bucharest Hair Institute https://www.implantcapilar.com/folosim exclusiv metoda FUE Manual Ultimate, ce impune doar extracția manuală a grafturilor, fără a utiliza aparate motorizate, și implantarea cu implantatoare LION de ultimă generație. Comparativ cu celelalte metode, FUE Manual Ultimate se diferențiază prin rezultatul natural cu ajutorul implantatoarelor și lipsa leziunilor în zona donoare cauzate de aparatele motorizate. Aceasta metodă manuală este mai costisitoare decât celelalte alternative chirurgicale, dar are și mult mai multe beneficii pentru pacient din punct de vedere al rezultatului.”.

Implantul de păr
Printre multiplele beneficii pentru pacientul care acuză căderea masivă a părului, cele mai importante sunt: prezervarea zonei donoare pentru viitoarele extracții și lipsa cicatricilor și rezultatul natural al implantului. Metodele inferioare utilizează bisturiul circular. Fiind introduse cu pensa, grafurile nu pot fi implantate la unghiurile naturale ale firelor de păr.


Sursa foto: www.ortokinetic.ro


Ce trebuie să știi înainte de procedură
Pentru un diagnostic corect, medicul te va examina și îți va recomanda unele teste, analize de sânge indicate pentru a determina anumite dezechilibre ale hormonilor ca testosteron, dihidrotestosteron și tricoscopia (videodermoscopia părului și a scalpului, care constă în examinarea părului și a scalpului cu ajutorul dermatoscopului sau videodermatoscopului, o lupă specială).

Tratament eficient, cu rezultate spectaculoase 
În cadrul Bucharest Hair Institute https://www.implantcapilar.com/implant-par/ sunt utilizate materiale premium pe piața mondială pentru FUE ULTIMATE. După stabilirea prognosticului și evoluției afecțiunii se elaborează protocolul terapeutic. În acest fel, medicii din cadrul Bucharest Hair Institute oferă garanția unor rezultate excelente și predictibile.
La o primă vizită, pacientul este consultat atât din punct de vedere al aspectului scalpului și al firelor de păr, cât și al stării de sănătate generală. În cadrul acestei consultații se evaluează obiectiv starea și densitatea firelor de păr, folosind aparatura dedicată cabinetului de trichologie. Astfel, se realizează anamneza pacientului insistând asupra stării de sănătate și posibilelor reacții alergice în antecedente. Se evaluează gradul de alopecie, aria zonei donatoare și se stabilește cauza căderii părului. După ce i se va explica procedura pas cu pas, pacientul va primi detalii referitoare la intervenția chirurgicală.”, adaugă expertul Dr. Cosmin Moculescu. 
Intervenția chirurgicală durează în funcție de zona care trebuie acoperită, de dificultatea fiecărui caz în parte, între patru și șapte ore pe zi. Aceasta se poate întinde pe una sau două zile. În cazurile complexe, procedura se poate repeta după aproximativ opt sau nouă luni. Procedura nu este dureroasă, practicându-se anestezie locală atât în zona de extracție, cât și în zona de implantare. 


Transplantul de sprâncene
Transplantul de sprâncene este o procedură minuțioasă care necesită o atenție sporită din partea medicului în realizarea sa pentru că sprâncenele joacă un rol important în simetria facială.

“Anumite persoane își pierd sprâncenele din cauze medicale, suprasolicitare mecanică sau pur și simplu s-au născut cu sprâncene subțiri.


Reprezintă o formă de refacere permanentă a densitații firelor de păr din zona sprâncenelor. Este o metodă minim invazivă, sigură și nu lasă cicatrici. Durează aproximativ 3-4 ore de la caz la caz, sub anestezie locală, iar în procesul de implantare se folosește un implanter special care permite poziționarea foliculului la adâncimea și unghiul corespunzător pentru un efect natural. Rezultatele sunt permanente și apar la aproximativ 4-6 luni.”, explică Dr. Cosmin Moculescu, expert implantologie-păr în cadrul Bucharest Hair Institute

https://www.implantcapilar.com/transplantul-de-sprancene/


Transplantul de păr pentru barbă
Transplantul de barbă este o procedură minim invazivă prin care unitățile foliculare sunt inserate în zona bărbii cu scopul de a acoperi zonele cu puțin sau fără păr facial și conturarea fermă a acesteia.
“Prin metoda FUE MANUAL ULTIMATE sunt folosite instrumente și tehnică de ultimă generație. Procedura presupune transplantarea părului din partea din spate a capului pacienților la nivelul bărbii. Etapa inițială constă în extracția exclusiv manuală a folicului de păr prin tehnica Fue ultimate. Particularitatea tehnicii este că se pot extrage microgrefe cu un anumit număr de fire similare firelor din barbă. Implantarea se realizează cu implantatoare de ultimă generație în unghiul și direcția corespunzătoare, fiind un proces extrem de minuțios pentru un aspect natural. Recuperarea pacientului este rapidă, de câteva săptămâni, rezultatele finale fiind vizibile după aproximativ 8, 9 luni.”, spune expertul din cadrul Bucharest Hair Institute

Sursa foto: www.ortokinetic.ro

CITEȘTE ȘI:

Cum va arăta primul Centru Integrat de Transplant din România? - FOTO/VIDEO

abonare newsletter