Sănătate

Bilanț Covid în Europa: Peste două milioane de morți. ONU: „O etapă devastatoare”

Peste două milioane de persoane au decedat din cauza COVID-19 în Europa, regiune care a fost pentru mult timp epicentrul pandemiei, a anunţat joi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), potrivit AFP.

Peste două milioane de morți în Europa, din cauza Covid-19. Foto: Monitorul de Cluj.

 

 


„O etapă devastatoare a fost depăşită întrucât numărul deceselor asociate COVID-19 declarate de ţările din regiunea europeană a OMS a depăşit două milioane de persoane”, a precizat pentru AFP un purtător de cuvânt al organizaţiei sanitare a ONU.

 


În total, 2.002.058 de persoane au decedat din cauza COVID-19 din 218.225.294 de cazuri recenzate de organizaţie în zona europeană a OMS, care se întinde până în Asia Centrală.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News


Ţara care a înregistrat cel mai ridicat număr de decese la nivel global, Statele Unite, a depăşit la rândul său pragul de un milion de morţi, a anunţat joi Casa Albă.

Pandemia în Europa, în regresie

După o revenire în primele două săptămâni din martie, pandemia de coronavirus a regresat între timp în Europa. Numărul cazurilor şi al deceselor s-a redus cu 26%, respectiv 24% în ultimele şapte zile.


La peste doi ani de la primele restricţii, cele mai multe dintre statele europene doresc să depăşească momentul COVID-19 şi doar puţine măsuri au mai rămas în vigoare.

În Franţa, spre exemplu, purtarea măştii nu va mai fi obligatorie în transportul în comun începând de luni.

CITEȘTE ȘI:

CIFRELE DEZASTRULUI în România. Pandemia COVID A ÎNGROPAT economic țara

Ultimele Stiri
abonare newsletter